Advertentie

5 favoriete aandelen van Geert Campaert

Geert Campaert is tuk op Berkshire Hathaway, het beleggingsvehikel van Warren Buffett. ©Bloomberg

De vermogensbeheerder van Dierickx Leys Private Bank tipt onder meer op Berkshire Hathaway, Prosus en Cofinimmo.

Geert Campaert werkt als vermogensbeheerder voor Dierickx Leys Private Bank. Campaert: 'Het COVID 19-virus heeft het voorbije jaar een aanzienlijke impact gehad op grote delen van de economie (toerisme, vrije tijd, retail,…) en de winsten van de bedrijven in deze sectoren staan daardoor momenteel onder druk. Voorlopig blijven we weg van sectoren die negatief beïnvloed worden door het virus. We gaan daarentegen op zoek naar bedrijven die voordeel halen uit de huidige toestand en vullen dit aan met enkele defensieve bedrijven die ook een langere onzekere periode zonder moeite zullen doorstaan.'

Check Point Software | Software

Check Point Software is gespecialiseerd in de beveiliging van de IT-
infrastructuur van bedrijven. Die groeisector kreeg dit jaar een boost door de shift naar meer thuiswerk. Het merendeel van de omzet van Check Point Software is abonnementsgedreven, wat leidt tot recurrente inkomsten. Bovendien zullen klanten niet snel op cybersecurity besparen. Het bedrijf heeft een stevige balans met bijna 4 miljard dollar cash, wat het toelaat aanvullende overnames te doen en regelmatig eigen aandelen in te kopen. Het aandeel noteert tegen 19 keer de verwachte winst voor 2020. Dat vinden we interessant wegens de goede langetermijnvooruitzichten voor deze IT-beveiliger die op Nasdaq noteert.

Prosus | Techholding

Het in Amsterdam noterende Prosus is een holding waarvan de intrinsieke waarde voor meer dan 90 procent bestaat uit aandelen in het Chinese Tencent. Tencent is een van de dominante spelers in de techwereld met een sterke positie in de gamingwereld. Gaming is een groeimarkt die dit jaar een impuls kreeg van de lockdowns. Naast gaming bezit Tencent met WeChat een populaire app (meer dan 1 miljard gebruikers) die in China gebruikt wordt voor een reeks diensten (betalingen, boekingen, daten, gamen…). Prosus noteert met een korting van meer dan 30 procent op zijn intrinsieke waarde, wat volgens ons te hoog is. Het bedrijf vindt dat ook, want het gaat voor 5 miljard dollar eigen aandelen inkopen.

©rv

Newmont | Goudmijnen

Newmont is het grootste goudmijnbedrijf ter wereld, met een mooi gespreide portefeuille aan mijnen en een goede reputatie op het vlak van duurzaamheid. In een reactie op de pandemie breidden de centrale banken hun opkoopprogramma’s van obligaties fors uit. Wereldwijd wordt massaal geld bijgedrukt. Dat fenomeen zal niet snel stoppen. Het bijgedrukte geld duwt de goudprijs de hoogte in. We kunnen daarop inspelen door het kopen van een goed geleid goudmijnbedrijf, omdat de stijgende goudprijs zijn winstmarge fors doet toenemen. We zagen dat het afgelopen kwartaal al bij Newmont, waar de winst en de vrije cashflow meer dan verdubbelden. We verwachten ook de komende jaren een verdere winstgroei.

Berkshire Hathaway | Beleggingsvehikel

Berkshire Hathaway is het beleggingsvehikel van de superbelegger Warren Buffett. Het bestaat uit een grote aandelenportefeuille en een reeks kwalitatieve bedrijven in uiteenlopende sectoren die jaar na jaar hoge cashflows produceren. Het aandeel presteerde de voorbije jaren wat minder omdat Buffett de cashberg liet aanzwellen tot meer dan  140 miljard dollar omdat hij weinig investeerde en ook maar beperkt eigen aandelen inkocht. Het voorbije kwartaal bleek echter dat hij de inkoop van eigen aandelen fors heeft verhoogd. We denken dat Buffett vanaf nu meer eigen aandelen zal inkopen, wat de koers ondersteunt en de intrinsieke waarde verhoogt. Berkshire is een oerdegelijk defensief aandeel voor onzekere tijden.

Cofinimmo | Vastgoed

Cofinimmo werkt al enkele jaren aan een succesvolle transitie van zijn portefeuille van kantoren naar zorgvastgoed. Zorgvastgoed garandeert stabiele inkomsten, waardoor Cofinimmo een mooi dividend kan uitkeren, wat zeer interessant is in tijden van zeer lage tot negatieve rentes. Tegen de huidige koersen noteert het aandeel met een premie van 25 procent op de intrinsieke waarde, duidelijk minder dan bij vergelijkbare defensieve vastgoedaandelen. Cofinimmo staat op het punt met zorgvastgoed de grens van 60 procent van de portefeuille te overschrijden, waarna op de dividenden slechts 15 procent taks moet worden betaald in plaats van 30 procent. We denken dat het aandeel in dat geval een rerating zal krijgen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud