5 favoriete aandelen van Guy Sips

©BELGA

Guy Sips is analist bij KBC Securities en gespecialiseerd in smallcapsaandelen.

Lyxor MSCI EMU Small Cap ETF

We zijn veeleer fan van individuele aandelen, maar we zijn ook overtuigd dat small- en midcaps op langere termijn steraandelen (largecaps) overtreffen. Je kan daarop inspelen met deze tracker met de ISIN-code LU1598689153. Hoewel de jongste 18 maanden iets minder waren, hebben small- en midcaps sinds 2000 gemiddeld 7 procent beter gepresteerd dan largecaps, zowel in Europa als in België.

Gevorderde beleggers die alleen het prestatieverschil willen verdienen en geen marktrisico willen lopen, kunnen investeren in Lyxor Euro Stoxx 50 Inverse ETF (ISIN FR0010424135).

Agfa-Gevaert | beeldvorming

Agfa hoopt de krimp van zijn traditionele business te beperken en zijn groeimotoren te boosten. We verwelkomen de beslissing om een deel van de tak HealthCare IT onder te brengen in een aparte juridische entiteit. Volgens ons kan dat stuk 450 tot 500 miljoen euro opbrengen. Ondanks de enorme pensioenprovisies bekomen we een som der delen van 728 miljoen euro of 4,3 euro per aandeel. Ook een verkoop van Agfa is mogelijk: de nieuwe voorzitter komt van het activistische Active Ownership Capital, dat een mooi belang opbouwde en eerder de verkoop van de farmagroep Stada forceerde.

Jensen-Group | wasserijsystemen

Jensen is een familiaal bedrijf - met de Deense familie Jensen als referentieaandeelhouder - in industriële wasinstallaties. Wereldwijd is er één grote concurrent, het Duitse Kannegieser. Ze zijn even groot en bezitten samen de helft van de markt. De vooruitzichten voor de sector ogen positief. We gaan meer op reis en/of samenwonen op onze oude dag. Door die trends wordt bed- en badlinnen almaar vaker gezamenlijk gewassen. Andere elementen in het voordeel van industriële, milieuvriendelijke wasinstallaties zijn het schaarse water, de toenemende energiekosten en hogere uurlonen.

Kinepolis | bioscoop

2019 begon moeilijk voor Kinepolis door een mager filmaanbod. Maar het succes van de nieuwe Marvel-film ‘Avengers: Endgame’ compenseerde de bezoekersdaling in het eerste kwartaal al na twee weken in het tweede. Opnieuw een bewijs dat content bepalend is. We verwachten dat Kinepolis commercieel en operationeel blijft verbeteren. De Landmark-overname in Canada is een unieke kans voor uitbreiding op een continent waarvan veel voordelen worden verwacht. Kinepolis test volop zijn concepten in Canada. De intrede op een nieuw continent creëert ook een betere geografische spreiding.

Melexis | halfgeleiders

Melexis bedenkt, creëert en levert innovatieve halfgeleiders. Die zijn de drijvende kracht achter de ‘groene oplossingen’ van klanten om meer energie-efficiënte auto’s op de markt te brengen.

Guy Sips ©Dries Luyten

De langetermijnperspectieven zien er goed uit voor het Belgische chipbedrijf, waarvan in elke auto meerdere chips zitten. De producten van Melexis zijn uitermate geschikt voor de slimme en veilige auto’s van de toekomst.

Bovendien groeit de halfgeleidersector sneller dan de wereldeconomie en in die business groeit de autosector het snelst.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud