5 favoriete aandelen van Guy Sips

Kinepolis pakte deze zomer uit met drive-ins.

Guy Sips van KBC Securities gelooft dat Kinepolis en Barco de Covid-19-crisis te boven komen.

Guy Sips is analist bij KBC Securities, met specialisatie in kleine en middelgrote aandelen.

Agfa-Gevaert | Beeldvormingsgroep

Onlangs verkocht Agfa-Gevaert een deel van zijn HealthCare IT-afdeling voor 975 miljoen euro. De nieuwe Franse topman Pascal Juéry bouwt daarmee volop aan een nieuw Agfa. Hij pakt de pensioenlasten aan en houdt de krimpende drukplatenpoot tegen het licht. Juéry heeft al twee drukplatenfabrieken gesloten. Daarnaast investeert hij in innovaties. We verwachten later dit jaar, onder druk van de hoofdaandeelhouder Active Ownership, nieuws over een vorm van beloning van de aandeelhouders. Een groot inkoopprogramma van eigen aandelen lijkt ons het meest realistisch
voor de Antwerpse beeldvormingsgroep.

Barco | Beeldvorming

De beurskoers van Barco reageerde zeer negatief na een ietwat tegenvallend eerstehalfjaarbericht. Alhoewel Covid-19 Barco zwaar treft in het segment voor projectoren voor cinema’s en evenementen, gaat het profiteren van het post-Covid-19 ‘nieuwe normaal’ via zijn nieuw product Clickshare Conference. Een zilveren randje aan Covid-19 is ook weConnect, een oplossing om virtuele leslokalen te organiseren. De afdeling gezondheidszorg kan in 2020 wel eens de sterkhouder worden. Zowel de vraag naar beeldvorming voor diagnose als naar radiologie van op afstand is sterk toegenomen. Ziekenhuizen kunnen investeringen in digitalisering niet langer uitstellen.

Guy Sips volgt al jaren de kleinere aandelen bij KBC Securities. ©Dries Luyten

EVS | Beeldvorming

De drie pilaren van EVS - servers voor live uitzendingen, apparatuur voor live events en de verhuur van apparatuur voor grote events - hebben last van corona. EVS ziet door de pandemie significant meer vraag naar op afstand bestuurde servers. Het investeert daarom in oplossingen daarvoor. Daarnaast denken we dat de overname van het Nederlandse Axon een uitstekende zet is. Axon is actief in netwerkinfrastructuur voor de media, met onder meer datacenters en uitzendwagens. EVS kan daardoor oplossingen bieden voor de hele levenscyclus van een live productie. Terwijl EVS zijn dividend opschortte, is de groep onverdroten eigen aandelen blijven inkopen.

Kinepolis | Bioscoop

Kinepolis zal de Covid-19-crisis overleven. Bijna 80 procent van de kosten tussen omzet en brutobedrijfswinst (ebitda) is variabel. Ook bezit Kinepolis, in tegenstelling tot de concurrenten, het merendeel van zijn vastgoed en is de looptijd van de schulden erg lang. Disney gooide wel een bommetje in bioscoopwereld. De Disney-film ‘Mulan’ maakt zijn première in september op Disneys streamingplatform in plaats van op het grote witte doek. We denken niet dat de exclusiviteit voor de cinema’s snel zal sneuvelen. We blijven overtuigd van de fundamentele waarde van de bioscoop in de levenscyclus en het terugverdienmodel van een film.

Resilux | Petflessen

Resilux heeft in principe weinig last van corona. De gedaalde olieprijs maakt de grondstoffenkosten voor de petflessenmaker goedkoper. Dat voordeel wordt wel aan zijn klanten doorgegeven. Daarnaast vallen dit jaar de opstartkosten van twee fabrieken weg en voorspelt Resilux hogere volumes. Bovendien doet Resilux aan recyclage. Het investeerde al meer dan 25 miljoen euro in een recyclagefabriek in Zwitserland en zal profiteren van de nieuwe strengere Europese recyclagerichtlijnen. Nu de hogere capaciteit op toerental komt, verwachten we dat de volumegroei zich vanaf 2020 in hogere bedrijfsresultaten zal vertalen, ondanks corona.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud