5 favoriete aandelen van Jan Avonts

©BELGAIMAGE

Jan Avonts is senior financieel analist bij de vermogensbeheerder Leo Stevens & Cie. Hij kiest voor technologiebedrijven.

TKH | Technologie

TKH is een Nederlandse groep met hoogtechnologische producten rond glasvezelnetwerken, camerabewaking en visualisatietechnologie voor industriële toepassingen. De komende jaren stoot TKH activiteiten met een lage marge en weinig toegevoegde waarde af. TKH investeert de opbrengsten in nieuwe technologieën om de bestaande dienstverlening rond onder meer ‘frictionless parking’, de beveiliging van tunnels, luchthavens en infrastructuur en industriële automatisatie te ondersteunen. Een combinatie van robuuste omzetgroei en toenemende marge moet de winstgroei per aandeel de komende jaren boven 10 procent per jaar brengen.

MTU Aero Engines | Vliegtuigmotoren

Jan Avonts ©©studioPSG.be

Het Duitse MTU Aero Engines kon de voorbije jaren zijn positie als toeleverancier van onderdelen voor vliegtuigmotoren stevig verankeren. De productiecontracten lopen over meerdere jaren en de orderboeken van alle vliegtuigbouwers zitten vol. MTU is betrokken bij de bouw van motoren voor zo goed als alle nieuwe vliegtuigtypes, met uitzondering van de gecontesteerde Boeing 737 MAX.

MTU is bovendien, als grootste onafhankelijke speler, het nummer drie op de aantrekkelijke markt voor het onderhoud van vliegtuigmotoren.

Teleperformance | Callcenters

Teleperformance is de grootste speler ter wereld in de markt voor telefonische dienstverlening na verkoop. Omdat multinationals almaar meer diensten uitbesteden aan specialisten groeit de omzet van Teleperformance stevig. De voorbije jaren voegde het via overnames extra diensten toe zoals de afhandeling van aanvragen van reisvisa, online vertaaldiensten en consultancy op basis van data-analyse. Die diensten leveren niet alleen hogere marges op, ze diversifiëren het klantenbestand en genereren extra cash die het in de toekomst wil aanwenden voor nieuwe overnames.

Medistim | Medische technologie

Het Noorse Medistim is het enige bedrijf ter wereld met een compleet aanbod van software en toestellen die hartchirurgen gebruiken om de bloeddoorstroming tijdens en na een hartoperatie op te volgen, te meten en te visualiseren. Ondanks de voordelen van de technologie, die door meerdere studies worden aangetoond, is ze nog steeds weinig bekend bij specialisten.

In de VS bijvoorbeeld wordt slechts een op de vijf bypassoperaties uitgevoerd met behulp van de technologie van Medistim. Ook in andere landen heeft Medistim nog groeipotentieel.

Siltronic | Halfgeleiders

Siltronic is een van ’s werelds vijf grootste producenten van silicium wafers die gebruikt worden voor de productie van microchips. De sector was tot nu toe een van de grootste slachtoffers van het handelsconflict tussen de VS en China. Zelf produceert Siltronic niet in China, maar zijn belangrijkste klanten zagen de vraag naar halfgeleiders de voorbije maanden stevig terugvallen, wat weegt op de winstgevendheid van Siltronic. Terwijl 2019 een overgangsjaar is, belooft 2020 beterschap door lagere investeringen en een verwachte normalisering van de vraag.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud