Advertentie

5 favoriete aandelen van Ken Van Weyenberg

Gamers spelen Forza Horizon 4 op de Xbox-consoles van Microsoft. ©Bloomberg via Getty Images

Ken Van Weyenberg is Head of Client Portfolio Manager Private Clients bij Candriam. Dit zijn zijn favoriete aandelen.

SAP | software

SAP is een Duits bedrijf dat is gespecialiseerd in geïntegreerde bedrijfssoftware, waaronder toepassingen in de cloud, voor alle zakelijke sectoren. Het beschikt over een grote en trouwe klantenbasis met enorme crosssellingopportuniteiten die bijkomende omzet kunnen opleveren.

Het bedrijf is bijzonder winstgevend en de winst moet er in 2019 verder op vooruitgaan. Het investeerde de voorbije jaren sterk en dit jaar zijn minder investeringen voorzien.

SAP heeft geen schulden en genereert veel vrije cashflow, waardoor de mogelijkheid ontstaat aandeelhouders te belonen met een groeiend dividend en aandeleninkopen.

Microsoft | technologie

Microsoft is bekend van zijn sterke positie in software en consumentenelektronica via Xbox (gaming) en Surface (hardwareoplossingen). De groei komt van beloftevolle segmenten, waaronder sociale media (LinkedIn) en cloudcomputing, waar Microsoft via Azure de tweede grootste speler wereldwijd is na Amazon. Microsoft staat financieel sterk. Het bedrijf heeft 50 miljard dollar nettocash en een aandeleninkoopprogramma sinds 2016. Daarbovenop genereert het een enorme kasstroom, waarvoor de verwachtingen voor 2019 uitgaan van meer dan 30 miljard dollar.

KBC | bank-verzekeraar

KBC is een klassieke retailbank, die het gros van haar omzet realiseert in België en Tsjechië. De Belgische markt is geconcentreerd, de vier grootste banken vertegenwoordigen 80 procent van de activa. KBC is vooral sterk in Vlaanderen en lanceerde onlangs een nieuw merk in Brussel. De groei zit vooral in Centraal- en Oost-Europa en Tsjechië. Tsjechië is een vergelijkbare markt, waarbij de top vijf banken meer dan drie vierde van de markt vertegenwoordigt. De CEO, sinds 2012 aan de slag, verkiest winstgevendheid boven groei. KBC is een van de rendabelste banken van Europa.

Dassault Systèmes | technologie

Dassault Systèmes is een wereldleider in 3D-ontwerpen met een marktaandeel van meer dan 30 procent dankzij voortdurende technologische innovatie, waardoor het bedrijf een sterk prijszettingsvermogen heeft. Het blijft groeien door de uitbreiding van zijn klantenbasis en door diversificatie naar nieuwe sectoren waaronder consumptiegoederen, de autosector en de ruimtevaart. Dankzij een bedrijfsmodel met meer dan twee derde van de omzet afkomstig uit recurrente inkomsten biedt Dassault een structurele en defensieve groei. Het bedrijf is financieel gezond.

Reckitt-Benckiser | consumentengoederen

Reckitt is een Britse consumentengoederenproducent, bekend van merken als Nurofen, Calgon, Strepsils en Durex. Het bedrijf is goed geleid en heeft een sterk trackrecord in fusies en overnames.

©Ans Brys

De sterke merkenportefeuille geeft Reckitt een competitief voordeel en de mogelijkheid nieuwe producten te ontwikkelen binnen een bestaand merk. Dankzij die merkenpolitiek kan Reckitt rekenen op loyale klanten. Dit innoverende bedrijf profiteert ook van langetermijntrends zoals de vergrijzing van de bevolking en de toenemende aandacht voor verzorging.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud