5 favoriete aandelen van Koen Steeland

Zonnepaneleninstallaties van Enel. ©AFP

Koen Steeland is aandelenspecialist en vennoot bij de vermogensbeheerder Truncus. Hij tipt op Volution, Jungheinrich, SAP, RIB Software en Enel.

Volution | Ventilatieproducten

Volution Group is marktleider in residentiële ventilatieproducten en luchtbehandelingsystemen in het Verenigd Koninkrijk. De groep heeft eveneens leidende posities in deze sector in continentaal Europa. Die positie verstevigde Volution Group verder in 2017 en 2018 door middel van overnames. De ventilatiemarkt is structureel groeiend onder de steeds strenger wordende milieuwetgeving.

Volution Group heeft een sterk trackrecord en een gezonde balans. De omzet ging over het voorbije boekjaar - dat afsloot eind juli - 15 procent hoger. De beurswaarde reflecteert het potentieel van dit groeibedrijf niet.

Jungheinrich | Vorkheftrucks

Jungheinrich is een Duits familiebedrijf dat actief is in de productie, de distributie, de verhuur, de financiering en het onderhoud van vorkheftrucks en stapelaars. Jungheinrich heeft ook een stevige positie in de snelgroeiende markt van automatiseringsprojecten voor magazijnen. Gecorrigeerd voor de leasingactiviteiten blijft de balans van Jungheinrich schuldenvrij. Onder invloed van de wereldwijde handelsperikelen en een dreigende recessie in Duitsland daalde de koers van het aandeel tot aantrekkelijke niveaus. Bij een koers-winstverhouding van 11,3 is dit bedrijf niet duur gewaardeerd.

SAP | Software

SAP is de grootste ontwikkelaar van planningssoftware voor ondernemingen wereldwijd. Het heeft een dominante marktpositie die beschermd wordt door hoge switchingkosten bij zijn klanten. SAP investeerde de voorbije jaren stevig in cloudoplossingen en in een manier om klanten toe te laten een grote hoeveelheid realtimedata te verwerken. Deze nieuwe producten hebben een sterke tractie in de markt en kunnen zorgen voor een verdere groei van de winstmarges. Door dat potentieel, de marktpositie en de schaalvoordelen vinden we SAP nog altijd aantrekkelijk gewaardeerd.

©Dries Luyten

RIB Software | Software

RIB Software is een Duitse ontwikkelaar van Building Information Modeling-software, digitale oplossingen om tot optimalere processen, betere planning en een nauwkeurigere kostenopvolging te komen in de bouwsector. RIB Software heeft in die snelgroeiende niche een sterke positie. Het ontwikkelde ook een digitaal handelsplatform voor bouwmaterialen. Op termijn kan dat voor belangrijke extra winstgroei zorgen. RIB Software kan uitgroeien tot een wereldspeler in zijn markt, maar we sluiten niet uit dat het opgaat in een consolidatiebeweging in de sector van designsoftware voor bedrijven.

Enel | Nutsbedrijf

Enel is een geïntegreerde Italiaanse elektriciteitsmaatschappij met belangrijke activa in Italië, Spanje en Latijns-Amerika. Het heeft een goed zicht op toekomstige winsten. Die winstgroei haalt het zowel uit een bestaande, gereguleerde activabasis als uit uitbreidingsinvesteringen aan een hoog rendement op ingezette middelen. Enel heeft een verleden van hoge waardecreatie. Een duidelijk groeipotentieel en een solide balansstructuur zijn de basis om dat voort te zetten. De waardering bij een koers-winstverhouding van 14 en een dividendrendement van 4 procent bruto is aantrekkelijk.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud