5 favoriete aandelen van Marc Leyder

Deze zomer presenteerde Microsoft sterke cijfers over het slotkwartaal van zijn gebroken boekjaar. ©Bloomberg

Marc Leyder is directeur beleggingsadvies bij Van Lanschot. Hieronder zijn favoriete aandelen.

Tessenderlo | Chemie

Tessenderlo rapporteerde maandag zijn resultaten over het eerste halfjaar van 2019. De verwachtingen waren getemperd door slechte weersomstandigheden voor de agrarische sector in de VS. Op dat vlak kunnen we tevreden zijn, want desondanks bleef de omzet van de Agro-divisie stabiel. De divisie Bio-Valorization, die dierlijke bijproducten verwerkt, presteerde sterk met een omzetgroei van 7 procent. Het management blijft vasthouden aan een verbetering van de ebitda in 2019 tegenover 2018. Ons koersdoel van 43 euro ligt zo’n dikke 55 procent boven de huidige koers.

Microsoft | Technologie

Vorige maand presenteerde het geesteskind van Bill Gates sterke cijfers over het slotkwartaal van zijn gebroken boekjaar. Met name over de groei in Cloud was CEO Satya Nadella in de wolken. Meer en meer partijen kiezen voor Microsoft als partner bij hun digitale transformatie naar de cloudomgeving. Wij vinden het cloudverhaal van Microsoft nog altijd ondergewaardeerd, ondanks de pittige waardering van 26 maal de winst over de komende twaalf maanden. In onze ogen gaat een aantrekkende omzet en een dito margeontwikkeling (additionele) winstgroei opleveren.

Royal Dutch | Olie

Royal Dutch Shell rapporteerde teleurstellende kwartaalresultaten. De nettowinst van 3,46 miljard dollar lag onder de verwachtingen (4,93 miljard dollar). De missers zijn het gevolg van tekortkomingen over het hele gamma activiteiten. Maar het gaat voornamelijk om eenmalige missers van in totaal 500 miljoen dollar. We voorzien dat die zwakte van tijdelijke aard is. Shell verwacht de productie op te voeren, terwijl de break-evenprijs van de olieproductie richting 50 dollar per vat evolueert. Dat vinden wij een gunstig vooruitzicht. Ons koersdoel bedraagt 36,50 euro.

Unibail-Rodamco | Vastgoed

Winkelvastgoed is vandaag geliefd bij beleggers. Dat komt door de verschuiving van traditionele winkels naar e-commerce. Dat leidt tot leegstand en mogelijk (grote) afschrijvingen op het vastgoed. Toch moeten we het kaf van het koren scheiden. Bij de winkelhuurders van Unibail steeg de omzet in de eerste jaarhelft met 4,9 procent, of 2,4 procent dan de nationale verkoopstatistieken. Dat geeft de sublieme kwaliteit van het vastgoed weer. De dividendverwachting werd herhaald op 10,80 euro. Dat resulteert in een dividendrendement van 8,7 procent.

AXA | Verzekeraar

Bij AXA begint de overname van XL Group zijn vruchten af te werpen. Met XL is AXA de grootste zakelijke vastgoed- en schadeverzekeraar ter wereld met een goed gespreide portefeuille.

Marc Leyder

AXA houdt de optie open om mogelijk extra aandelen in te kopen. Momenteel geeft AXA prioriteit aan het verlagen van de schuldpositie. Die is ontstaan door de overname van XL. Het aandeel AXA noteert op slechts 8,3 keer de winst en onder de boekwaarde. Die lage waardering compenseert ruimschoots de risico’s, zoals de kans op hogere claims door natuurrampen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud