5 favoriete aandelen van Marie Lannoy

De zangeres Rihanna bundelde onlangs de krachten met het Franse luxeconcern LVMH voor een nieuw modelabel. ©AFP

Marie Lannoy is sinds 2016 fondsbeheerder bij KBC Asset Management. Ze geeft hieronder haar vijf favoriete aandelen.

Soitec

Chips

Het Franse Soitec ontwerpt innovatieve micro-electronics die gebruikt worden voor de productie van halfgeleiders. De revolutionaire chips hebben de eigenschap dat ze een sterke performantie combineren met een lager energieverbruik, waardoor het bedrijf heel wat marktaandeel wint in het segment van de halfgeleiders.

Het bedrijf realiseerde een omzet van 444 miljoen euro over het boekjaar 2018-2019(+42% tegenover 2017-2018) en heeft een marktaandeel van 70 procent in de SOI (silicon-on-insulator) wafers. De huidige waardering van 22 keer de verwachte winst in 2020-2021 biedt een mooi instapmoment.

LVMH

Luxe

De luxegroep LVMH van de familie Arnault heeft over de voorbije jaren analisten en beleggers verbaasd met een sterke groei en puike resultaten. Door de decentrale organisatie behouden alle divisies hun ondernemende spirit. De gediversifieerde portfolio (wijn, sterke drank, juwelen, mode, horloges, ...) en de wereldwijde activiteiten verminderen de effecten van de handelsoorlog heel sterk.

De groep boven onder andere Louis Vuitton blijft focussen op groei. Mede dankzij de sterke resultaten werd LVMH onlangs het meest waardevolle bedrijf in de eurozone.

Walt Disney

Entertainment

Walt Disney is het grootste entertainment- en mediabedrijf in de wereld. Het heeft een aantrekkelijke pijplijn aan projecten, waaronder de lancering van zijn streamingservice Disney+ in het najaar (die de concurrentie moet aangaan met het streamingplatform Netflix) en het langverwachte vervolg op de kaskraker ‘Frozen’.

Daarnaast hebben de resultaten van het tweede kwartaal de voorspellingen overtroffen, vooral gedreven door de kernactiviteiten. De recente overname van 21st Century Fox moet leiden tot een versnelling van de groei.

Interpump

Hydraulische pompen

Het Italiaanse Interpump produceert hydraulische pompen en kuismateriaal. Het bedrijf realiseert een omzet van 1,3 miljard euro met een marge op de brutobedrijfswinst (ebitda) van meer dan 20 procent. Het is een wereldleider in de nichemarkt van hogedrukreinigers en investeert constant in innovatie.

De groei wordt gerealiseerd door nieuwe producten te ontwikkelen en de actieve overnamepolitiek van het bedrijf verzekert zijn competitieve positie en een groei voor de winst per aandeel. De schuldpositie ligt lager dan één keer de ebitda.

Thermo Fisher

Medische instrumenten

Thermo Fisher is de wereldwijde marktleider voor instrumenten voor wetenschappelijk onderzoek. Het bedrijf heeft een uitgebreid gamma, van lifesciencetools tot diagnose-instrumenten, waardoor het al jarenlang een sterke organische groei kan neerzetten.

Marie Lannoy ©rv

Vorige week heeft Thermo Fisher op zijn beleggersdag zijn organische groeiprognoses tot 2022 opgetrokken van 4 à 6 naar 5 à 7 procent, in combinatie met een jaarlijkse operationele margeverbetering van 40 tot 50 basispunten. Dat zal leiden tot een jaarlijkse winstgroei van meer dan 13 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud