5 favoriete aandelen van Martine Hafkamp

Jeff Bezos is de oprichter en CEO van Amazon. 'Amazon lijkt duur op basis van conventionele criteria, maar herinvesteert een groot deel van de winst in verdere groei', zegt Martine Hafkamp. ©AFP

De algemeen directeur van Fintessa Vermogensbeheer tipt onder meer op Prosus en Amazon, en op Ørsted als duurzame belegging. De genoemde aandelen zitten in de portefeuilles van de cliënten van Fintessa.

LafargeHolcim | Cement

De infrastructuur- en klimaatplannen van overheden zoals de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en India vergen veel bouwmaterialen, waaronder beton en cement. Als grootste cementfabrikant ter wereld is LafargeHolcim in die markten goed vertegenwoordigd. In het eerste kwartaal zag men de orders al
flink toenemen. Het is logisch dat de outlook voor dit jaar is verhoogd.
Bovendien slaagt de onderneming in de sector er het beste in om de productieprocessen sterk te verduurzamen en de CO₂-uitstoot fors te verminderen.

Volkswagen | Auto’s

De elektrificatie van het wereldwijde wagenpark neemt een almaar hogere vlucht. Als een van de grootste autobouwers ter wereld heeft Volkswagen de middelen om daar fors op in te zetten. De verkoopcijfers geven aan dat dat lukt. VW is goed op weg om de marktleider Tesla van de troon te stoten. Een nadeel is dat af en toe productielijnen moeten worden stilgelegd door de tekorten aan computerchips en andere materialen. Ook wordt veel geïnvesteerd in betere batterijtechnieken en de uitrol van een netwerk van snellaadstations.

Martine Hafkamp. ©Hermien Lam

Prosus | Techinvesteerder

Met Prosus investeert u onder meer in Tencent, een sterke speler op het gebied van mobiel betalen, internet, dataverkeer en games. Tencent zal mede omdat het een van de belangrijkste Chinese technologiebedrijven is een hoofdrol blijven spelen in de techoorlog tussen China en de Verenigde Staten. Prosus heeft bovendien veel andere interessante investeringen met potentie waar nog geen prijskaartje aan vasthangt. Prosus is een aandeel met een aantrekkelijke korting en daar houden wij Nederlanders van.

Ørsted | Hernieuwbare energie

Het Deense Ørsted is ’s werelds eerste groene energiemajor en de koploper in de energietransitie. Het streven van de westerse wereld om in ieder geval een poging te doen de CO₂-uitstoot te reduceren zal dit bedrijf zeker ten goede komen. Het is een sterke speler in windmolens en waterstof. Het bedrijf krijgt bovendien steun van de overheid (de Deense staat houdt een belang van 51 procent aan) en is een belangrijke speler in off- en onshorewindmolenparken. Kolen worden binnen twee jaar van de hand gedaan.

Amazon | E-commerce

Amazon is een reus in e-commerce en een grote speler in clouddiensten. De advertentie-inkomsten groeien hard. Amazon wordt daar een te duchten concurrent voor Alphabet (Google) en Facebook. Amazon lijkt duur op basis van conventionele criteria, maar herinvesteert een groot deel van de winst in verdere groei. Recent verpulverde het bedrijf dat opgericht werd door Jeff Bezos  de analistenprognoses over het eerste kwartaal, zowel qua omzet als winst.  Prime
Video en AWS (cloud) zijn respectievelijk 10 en 15 jaar oud, maar groeien almaar sneller en staan op eigen benen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud