5 favoriete aandelen van Pascale Nachtergaele

©Thierry Roge

Pascale Nachtergaele is fondsbeheerder bij Nagelmackers. Ze tipt onder meer op CFE en Tubize.

Het vorige optreden dateert van 2 februari 2019. Het vijftal staat op een gemiddelde winst van 34,2 procent , zonder rekening te houden met de dividenden. Over dezelfde periode won de Stoxx600-index 14,9 procent.

CFE | Bagger/bouw

De vooruitzichten voor de baggermarkt zijn bemoedigend. Na enkele moeilijke jaren begint de tenderactiviteit voor grote projecten weer op gang te komen. Verder verwacht DEME dat de vraag naar offshorewind de komende jaren sterk zal blijven, terwijl de groep de druk op de prijzen wil compenseren door efficiëntieverbeteringen. Het in gebruik nemen van het nieuwe schip Orion zal die efficiëntie mee verbeteren.

Op langere termijn biedt de diepzeeontginningsactiviteit ook mooie perspectieven. Nu de recente investeringsgolf bijna voltooid is, biedt 2020 zich aan als het jaar van de start van de schuldafbouw.

Orpea | Woonzorgvastgoed

Orpea is een vooraanstaande speler in de woonzorgsector. De groep is geëvolueerd van een lokale operator in Frankrijk tot een Europees leider. Orpea zit in een markt die immuun is voor economische en geopolitieke onzekerheden. De expansie naar Latijns-Amerika is een nieuwe mijlpaal en creëert groeiopportuniteiten. De komende jaren mikt het management op een gemiddelde jaarlijkse omzetgroei van 10 procent. De efficiëntie resulteert in een mooie rendabiliteit. Daarnaast profiteert de groep van het gunstige renteklimaat, want ze is eigenaar van 48 procent van het vastgoed.

Tubize | Monoholding

De holding Tubize bezit 35 procent van UCB. De productportefeuille van de farmagroep presteert sterk. Bovendien zal UCB de komende jaren de vruchten plukken van een goed gevulde pijplijn. De groep boekt vooruitgang met producten die tegen 2025 gelanceerd kunnen worden en het patentverval van bestaande medicijnen kunnen opvangen. We verwachten dit jaar een positieve nieuwsflow en kijken uit naar de ontwikkelingen bij bimekizumab, een potentieel middel tegen psoriasis. Via Tubize kan men UCB kopen met een korting van 43 procent.

Philips | Medische technologie

De voorbije jaren is Philips getransformeerd van een gediversifieerd industrieel conglomeraat naar een medisch techbedrijf. De groep is een leider in de sterk groeiende markt van diagnostische beeldvorming. De veroudering van de bevolking zal de vraag naar toegang tot de gezondheidszorg doen toenemen. Philips zal daarvan profiteren. De komende jaren wordt een dubbelcijferige winstgroei verwacht. Het afstoten van de divisie huishoudelijke apparaten zal de waardering van de groep ten goede komen. Het aandeleninkoopprogramma biedt extra steun.

Coima Res | Kantoorvastgoed

Deze Italiaanse vastgoedspeler profiteert van het momentum op de kantorenmarkt in Milaan. Het management zet dan ook volop in op activarotatie met een focus op kwaliteitsgebouwen in de hoofdstad van Lombardije. Zo werden onlangs de helft van het Vodafone-complex en een aantal bankkantoren verkocht, terwijl de Italiaanse hoofdzetels van Microsoft en Philips werden gekocht. Dat leidde tot een gevoelige verbetering van de kwaliteit van de portefeuille. Het aandeel noteert met een korting van 25 procent, wat de groep tot een aantrekkelijke overnamekandidaat maakt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud