5 favoriete aandelen van Patrick Casselman

©Euronav

Patrick Casselman is aandelenspecialist bij BNP Paribas Fortis. Hij geeft deze aandelentips op persoonlijke titel.

Biocartis | Diagnostica

Biocartis zag zijn koers halveren wegens een tijdelijke groeivertraging in 2019. We blijven geloven in een aanzienlijk groeipotentieel. We baseren ons op zijn technologische voorsprong. Het grote gebruiksgemak en de snelheid van diagnose (die cruciaal is voor kankerbehandeling) maken dat het minilabo Idylla goede kansen maakt op een sterke expansie en dat het een betekenisvol marktaandeel kan verwerven in de snelgroeiende markt voor moleculaire kankerdiagnose (nu 1,5 miljard euro groot). De groeivertraging dit jaar is een gevolg van het langer dan verwachte validatieproces door Amerikaanse ziekenhuizen.

AMG | Metalen

AMG  is een structureel groeiverhaal met vergelijkbare motoren als die van Umicore, maar dan wel aanzienlijk lager gewaardeerd. AMG is een nicheproducent van zeldzame metalen zoals vanadium, chroom, titanium, lithium... Er is een groeiende vraag naar lichtere metalen voor lagere emissie en voor corrosie- en hittebestendig (vliegtuigen) materiaal. AMG realiseert een capaciteitsverdubbeling van zijn Braziliaanse lithiummijn en vanzijn Amerikaanse ferrovanadium-fabriek. Door de cyclische terugval van de vanadium en lithiumprijzen is de beurskoers laag.

X-fab | Chipproducent

Lagere autoverkopen en een voorraadcorrectie bij klanten hebben X-Fab in een nettoverlies geduwd. Dat is tijdelijk: het is gelinkt aan de autocyclus en de koers staat historisch laag. Ook X-Fab is een structureel groeiverhaal, met vergelijkbare motoren als Melexis (toenemend gebruik van chips in auto’s voor elektrisch en autonoom rijden), maar aanzienlijk goedkoper gewaardeerd en met meer herstelpotentieel. De balans is comfortabel om de laagconjunctuur te overbruggen. Een uitstap van de hoofdaandeelhouders valt vroeg of laat niet uit te sluiten.

 

Euronav | Oliereder

De tankertarieven zitten fors in de lift met dank aan het traditionele winterseizoen en de langere vaarafstanden voor olie-export van de VS naar Azië. De strengere IMO 2020-emissienormen leiden tot een verschroting van oudere tankers. Bovendien worden tankers die scrubbers (om de uitstoot te zuiveren) installeren tijdelijk buiten gebruik gesteld. Dat leidt tot een tijdelijke dip van het aanbod.

Nog een laatste positief punt voor Euronav : de VS boycotten Chinese tankers die Iraanse olie vervoerden. Dat haalt een deel van de capaciteit uit de markt.

Ontex | Luiers

Na de koershalvering is de waardering van de luierproducent Ontex  aantrekkelijk geworden. Bovendien merken we het begin van een operationele verbetering. In Europa was er wat marktaandeelverlies door nieuwe concurrenten, maar dat wordt goedgemaakt door de sterke groei in de VS, Mexico en Brazilië.

©BNPPF

We zien een herstel van de winstmarge vanaf de tweede jaarhelft door lagere grondstoffenkosten, een positieve prijsmix en kostenbesparingen. Nadat Ontex vorig jaar een bod aan 27,5 euro heeft afgewezen, is er aan 15 euro een hoge kans op hernieuwde overname-interesse.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud