Advertentie

5 favoriete aandelen van Patrick Nollet

Dankzij de Olympische Spelen in 2020 in Tokio kan volgend jaar beter worden voor EVS, de specialist in systemen voor live televisie. ©AFP

Patrick Nollet werkt voor de Vlaamse Federatie van Beleggers. Zijn voorkeur gaat uit naar 5 Belgische aandelen.

EVS | Beeldvorming

Wat me vooral aantrekt in EVS, de wereldmarktleider in systemen voor live televisie, is de gezonde balans en de waardering. EVS stelt voor dit jaar een omzet van 100 à 120 miljoen euro voorop en dat zal zich volgens mij vertalen in een winst tussen 1,2 en 1,5 euro per aandeel. Houden we rekening met de kaspositie van zowat 4 euro per aandeel. dan geeft dat een koers-winstverhouding van 13 bij een rendement van 3,3 procent netto.

2019 wordt een moeilijk overgangsjaar, maar dankzij de kostencontrole en de Olympische Spelen in 2020 in Tokio kan volgend jaar beter worden. EVS is een overnamekandidaat.

Fagron | Magistrale bereidingen

De investeerders Waterland en Filip Balcaen verkochten begin juli een derde van hun participatie in Fagron en dat leidde tot een koersdip. Een koopkans. De specialist in magistrale en steriele bereidingen hanteert een buy-and-buildstrategie via kleine overnames. Zonder al te veel risico’s dus. Fagron heeft een sterke positie in Brazilië en Zuid-Amerika zit op kruissnelheid. De lancering in het Amerikaanse Wichita verloopt iets moeizamer dan gewenst. De fabriek in Hoogeveen is daarentegen volop operationeel. Marc Coucke kocht onlangs aandelen bij. Vooral de hoge cashflow maakt indruk.

Colruyt | Retailer

Met Colruyt strijk ik misschien heel wat analisten tegen de haren want de retailer uit Halle moet zowat het minst geliefde aandeel zijn. In juni, naar aanleiding van de jaarcijfers, kreeg de koers de grootste tik in de geschiedenis. Terecht, want de marges in het laatste halfjaar zaten tegen en het marktaandeel liep wat terug. Dat gebeurde vooral in een context waarbij het aandeel erg duur was geworden. Maar Colruyt heeft zijn straf uitgezeten. Tegen 16,5 keer de winst en een brutodividendrendement van 2,8 procent is Colruyt, als vrij recessiebestendig bedrijf, eerder goedkoop.

Ter Beke | Voeding

Het zit de charcuterie en lasagneproducent wat tegen. Vlees in het algemeen heeft een bitter bijsmaakje en door het uitbreken van de varkenspest in Oost-Europa en China stijgt de varkensprijs. Dat is nadelig voor Ter Beke. Bij weinig handel kan dat tot koersoverdrijvingen leiden. Wat de impact van de varkensprijs betreft, kijken we uit naar de halfjaarcijfers op 30 augustus. Het aandeel noteert tegen minder dan 5 keer de bedrijfscashflow en biedt een brutodividendrendement van bijna 4 procent. Misschien blijkt later dat de varkenspest een uitgelezen koopkans was.

Jensen Groep | Wasserijsystemen

De producent van geïntegreerde wasserijsystemen profiteert van gunstige trends zoals het toenemende toerisme en de ziekenhuiszorg. De cijfers over het eerste halfjaar hielden al bij al weinig verrassingen in. De omzet daalde lichtjes maar de bedrijfswinst steeg dan weer met 5,9 procent dankzij een schadevergoeding na de orkaan Michael. We onthouden dat het orderboek 5,8 procent aandikte.

Patrick Nollet. ©Dries Luyten

Niet duur gewaardeerd en een dividend van 1 euro per aandeel (3% bruto). Jensen heeft maar een beurswaarde van 266 miljoen euro en meer dan de helft zit bij de familie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud