5 favoriete aandelen van Pieter Tolk

Een fabriek van Heineken in Rwanda. ©REUTERS

De beursexpert van Selectum belegt in Heineken via Heineken Holding. Ook bovenaan het schap: Barco en Euronav.

Pieter Tolk is managing director van Selectum, een vermogensbeheerder met zetel in Antwerpen.

Barco | Beeldvormingsgroep

Barco werd in 2020 hard getroffen door de Covid-19-pandemie. Bioscopen en de evenementensector bleven het grootste deel van het jaar gesloten. Als de pandemie onder controle is, kan Barco profiteren. Het bioscoopbezoek in China herstelt zich inmiddels en dat zal ook in Europa en de VS het geval zijn. Met Clickshare Conference heeft Barco een oplossing voor hybride vergaderingen, waarbij sommigen in een vergaderzaal zitten en anderen thuis. De divisie medische beeldvorming blijft een sterkhouder.

Euronav | Oliereder

Euronav beschikt over de grootste tankervloot voor aardolie ter wereld. Door corona staan de tarieven onder druk en daarmee ook de resultaten van het bedrijf. Het lijkt echter een kwestie van tijd tot het gebruikelijke herstel weer zal optreden. De financiële positie van Euronav is zo sterk en de kasstroom zo groot dat het bedrijf zelfs in staat is eigen aandelen in te kopen. Omdat de beurskoers onder de boekwaarde ligt, leidt elke inkoop tot een meerwaarde voor de aandeelhouders. Omdat de cijfers van Euronav in Amerikaanse dollar worden weergegeven, is wel sprake van valutarisico’s.

Pieter Tolk. ©Dries Luyten

Heineken Holding | Monoholding

De Nederlandse bierbrouwer Heineken is een gediversifieerde globale speler met een zeer sterk merk en een groeiende aanwezigheid in demografisch interessante, opkomende landen. Door het sluiten van de horeca, het annuleren van evenementen en het verbod op de verkoop van alcohol in sommige landen is het volume in coronatijden afgenomen. Het is zeer waarschijnlijk dat de volumes zullen herstellen na de pandemie. Beleggen via de houdstermaatschappij Heineken Holding is extra aantrekkelijk wegens een historisch grote korting.

LPKF | Lasersystemen

Het Duitse LPKF is een specialist in hogeprecisielasersystemen. Die worden gebruikt voor het maken van prototypes van elektronica, in de halfgeleider- en zonnepanelenindustrie en voor het lassen van plastic behuizingen van medische implantaten en autolampen. Het bedrijf heeft verscheidene nieuwe technologieën ontwikkeld, waaronder LIDE, een techniek waarmee zeer dun glas bewerkt kan worden zonder dat barstjes ontstaan. Die technologie heeft veel potentiële toepassingen in de productie van chips en plooibare schermen waardoor de omzet een flinke vlucht kan nemen.

SES | Satellietuitbaters

Het Luxemburgse SES is een van ’s werelds grootste uitbaters van satellieten. De klanten zijn tv-bedrijven, telecomoperatoren en overheden. SES genereert vrije kasstromen die geherinvesteerd worden in een nieuwe satellietconstellatie dichter bij de aarde. Die moet internettoegang verschaffen in gebieden waar dat tot nu toe niet beschikbaar was. Er is ook ruimte voor een solide dividend. Bovendien heeft SES door het vrijmaken van een frequentieband voor 5G recht op 4 miljard dollar van de Amerikaanse overheid. Dat is evenveel als de huidige beurswaarde.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud