5 favoriete aandelen van Quirien Lemey

Met ruim 300 miljoen gebruikers en 25 miljoen handelaars is Paypal een dominant betalingsplatform met een duurzaam groeiprofiel, vindt Quirien Lemey. ©AFP

Quirien Lemey, de technologiespecialist van Degroof Petercam AM, tipt onder meer op Paypal.

Quirien Lemey is de co-beheerder van het fonds DPAM Invest B NEWGEMS Sustainable. De vijf genoemde aandelen zitten in het fonds.

Paypal - betaalspecialist

Paypal is uniek gepositioneerd om te profiteren van trends die worden versneld door de Covid-19 crisis, met name voor e-commerce via zijn gebruiksvriendelijke “1 klik” betalingsknop. Maar het bedrijf is ook klaar voor heropeningen na het uitrollen van een systeem van contactloze betalingen via QR-codes. Met ruim 300 miljoen gebruikers en 25 miljoen handelaars is Paypal een dominant betalingsplatform met een duurzaam groeiprofiel.

Progressive - digitalisatie

Progressive is een pionier in het toepassen  van digital middelen (o.a. afhandelen van schadedossiers via mobiele telefoon,  telematica) in de autoverzekeringssector waardoor het gestaag marktaandeel heeft weten te  winnen. Het bedrijf werkt bovendien veel minder met verzekeringsagenten dan het sectorgemiddelde, wat een competitief voordeel is gebleken tijdens de lockdowns.

Het fonds DPAM Invest B NEWGEMS Sustainable waarvan Quirien Lemey co-beheerder is, heeft zonet de kaap van 1 miljard euro overschreden. ©RV-DOC

Splunk- cloudsoftware

Splunk is een ontwikkelaar en leverancier van Cloud gebaseerde softwareoplossingen die organisaties helpen om realtime operationele inzichten te verkrijgen. De software helpt bedrijven hun machinegegevens te analyseren en realtime inzicht en informatie te krijgen over haar activiteiten. Splunk is een belangrijke speler in de groeiende ruimte voor gegevensanalyse, met name in beveiligingsactiviteiten en IT-activiteiten waar het marktleider is.

Varonis - databeveiliging

Varonis is een databeveiligingsbedrijf dat gestructureerde gegevens (Excel, pdf's, afbeeldingen, video's, enz.) analyseert en de locatie en gebruikersinteracties binnen de onderneming in kaart brengt. De verschuiving naar de Cloud,  de toenemende hoeveelheid ongestructureerde data en nieuwe wetgevingen op gegevens en privacy zoals GDPR zorgen voor een toenemende nood aan dergelijke software . Varonis zit  bovendien midden in de transitie naar abonnementen, wat het bedrijf zal helpen beter te presteren op zowel omzet als marges.

Kingsoft Cloud - clouddiensten

Kingsoft Cloud is de grootste onafhankelijke leverancier van cloud diensten in China, de nummer drie na Alibaba en Tencent. De penetratie van cloud diensten in China heeft een achterstand van een vijftal jaar op die van de Verenigde Staten. Kingsoft Cloud biedt dus een manier om in deze duurzame trend te  investeren. Als extra is Kingsoft Cloud ook een zeldzame manier om te investeren in TikTok aangezien het moederbedrijf Bytedance één van hun grootste klanten is. Het aandeel noteert voor alle duidelijkheid op Nasdaq.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud