5 favoriete aandelen van René Petersen

De groei van Zalando wordt nog versneld door de coronacrisis, zegt René Petersen . ©REUTERS

René Petersen is lead portfoliomanager van de European Stars Equity Strategy bij Nordea Asset Management. Hij tipt onder meer op Zalando.

René Petersen is sinds 2020 terug bij Nordea Asset Management als Lead portfoliomanager voor de Europese Large Cap Equity strategie waaronder European STARS. Petersen was eerder al in dienst bij Nordea AM van 1994 tot 2007. Voor zijn terugkeer bij Nordea dit jaar, was Petersen Head of Equities bij Saxo Wealth Management.

Zalando | Online mode

Zalando is de grootste online kledingwinkel van Europa. Het Duitse bedrijf profiteert van de transitie van fysieke naar online retail, een trend die nog enkele jaren zal leiden tot hoge structurele groei en die versneld wordt door de coronacrisis. Wij geloven dat de aandelenmarkt onderschat hoeveel waarde een platform als Zalando kan toevoegen. De waarde van het te gelde maken van de vele gebruikers via reclame en hogere commissies van merken kan op termijn leiden tot een significant hogere winst. Zalando kan ook zijn platformkracht inzetten om zijn eigen hoge duurzame (ESG) standaarden te promoten in de industrie, die soms met verschillende ESG-uitdagingen wordt geconfronteerd.

Vestas | Windmolens

Het Deense Vestas is de toonaangevende fabrikant van windturbines. Het bedrijf maakt deel uit van de oplossing voor de wereldwijde klimaatcrisis en streeft de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs na, wat van Vestas een sterke ESG-case (environmental, social and corporate governance) maakt. De kostprijs van de productie van wind- en zonne-energie is erg concurrentieel en vaak de goedkoopste oplossing, afhankelijk van de locatie. Na corona zien we een duidelijke trend in de toename van beleggingen in groene energie als tactiek om de vraag ernaar in de economie te vergroten, bijvoorbeeld via de Europese Green Deal. De unieke positie van Vesta zal in het voordeel van het bedrijf werken.

René Petersen van Nordea AM.

Infineon | Halfgeleiders

Infineon profiteert van de overgang naar elektrische mobiliteit. De producten die het levert, zijn vaak niet duur ten opzichte van de totale kosten van een elektrische auto, maar ze zijn wel bepalend. Naar schatting zal het halfgeleidergehalte per voertuig bij de overgang naar elektrische aandrijvingen twee keer zo hoog zijn als bij een verbrandingsmotor, waardoor het bedrijf profiteert van een hogere winst per auto. Wij geloven dat de focus op het verminderen van de CO₂-uitstoot, waarbij de transportsector verantwoordelijk is voor ongeveer 30 procent, de elektrische trend zal versnellen en dat de politieke steun steeds evidenter zal zijn. Die combinatie van factoren zal de komende jaren tot een hogere groei leiden.

Kion | Magazijnautomatisering

Kion Group is een industriële onderneming die heftrucks en magazijnautomatiseringsoplossingen aanbiedt. De coronacrisis heeft twee sterke trends versneld waarvan de Kion Group profiteert. Ten eerste leidt de toenemende e-commerce tot de uitbreiding van magazijnen die vaak zeer groot en complex zijn. Bij die bedrijven heerst een sterke behoefte aan automatisering om schaalvoordelen te bereiken. Ten tweede is er de toenemende behoefte aan social distancing in afgesloten magazijnen. Die zal leiden tot een toename in de vraag naar automatisering. Beide trends hebben de vraag naar oplossingen van Kion,  marktleider op het gebied van technologie op dat vlak, doen versnellen.

Elekta | Kankertherapie

Elekta produceert precisiebestralingsversnellers voor de behandeling van kankerpatiënten. Het aantal kankerpatiënten neemt wereldwijd toe. Dat is deels te verklaren door een groeiende en vergrijzende bevolking. In veel landen zijn er beperkte behandelingsmogelijkheden, omdat medicijnen en chirurgie duur en complex zijn. Omdat bestralingstherapie de meest kostenefficiënte behandeling is, verwachten we dat er op lange termijn een grote vraag in opkomende markten zal zijn. We verwachten ook dat Elekta het eigen marktaandeel kan vergroten met de onlangs gelanceerde MRI-bestuurde lineaire versneller (Linac). Die technologie combineert bestralingstherapie met MR-scanners om de precisie te verhogen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud