5 favoriete aandelen van Rik Dhoest

Basic-Fit wil dit jaar 125 nieuwe clubs openen en wil 1.000 fitnessclubs hebben tegen 2021. ©Wouter Van Vooren

Rik Dhoest beheert samen met Pascale Nachtergaele het Nagelmackers Small & Mid Cap fonds dat in 2016 werd gelanceerd. Hieronder geeft hij zijn favoriete aandelen.

Aedifica | Vastgoed

Met de verkoop van appartementen en hotels is Aedifica een zuivere zorgspeler geworden. Dankzij de vergrijzing van de bevolking in West-Europa blijven de groeiperspectieven voor zorgvastgoed aantrekkelijk. Begin dit jaar deed Aedifica zijn intrede in het VK. Dat is voor de groep een nieuwe, vierde markt naast België, Nederland en Duitsland. Het management heeft de ambitie uit te groeien tot een Europese speler in zorgvastgoed. Spanje en Scandinavië zijn potentiële nieuwe geografische markten. De zeer hoge bezettingsgraad en de lange looptijd van de leasecontracten (22 jaar) bezorgen het aandeel een defensief profiel.

VGP | Vastgoed

VGP bouwt en beheert kwalitatief hoogstaand logistiek vastgoed. De groep is goedgeplaatst om te profiteren van de groei in e-commerce en beschikt over een mooie ontwikkelingspijplijn op heel strategische plaatsen. VGP wil een pan-Europese ontwikkelaar worden. Momenteel is VGP actief in Duitsland, Oost-Europa en Spanje, maar onlangs zette het zijn eerste stappen op de Nederlandse en de Italiaanse markt. Dankzij de joint venture met Allianz Real Estate wordt de volatiliteit van VGP’s inkomsten gereduceerd en wordt het geïnvesteerde kapitaal gerecycleerd.

Jensen Group | Wasmachines

Jensen produceert wasinstallaties voor industrieel gebruik. De Deense familie Jensen is de referentieaandeelhouder. De fundamentele tendens voor de industrietak is opwaarts. Het groeiende toerisme en de veroudering van de bevolking (stijgend aantal rusthuizen) helpt daarbij. Andere positieve structurele elementen zijn het schaarse water, toenemende energiekosten en de hogere uurlonen. Dat speelt allemaal in het voordeel van industriële milieuvriendelijke wasinstallaties. Het aandeel maakte het voorbije jaar pas op de plaats. Het is tijd voor een inhaalbeweging.

Basic-Fit | Fitnessketen

Oprichters René Moos en Eric Wilborts fuseerden in 2004 alle door hen opgerichte tennis- en fitnesscentra, onder meer om te concurreren met het Amerikaanse FitnessFirst en met Achmea. Ze bedachten een concept voor eenvoudige fitness zonder extra faciliteiten en verlieten definitief het pad van tennis. Basic-Fit kwam in 2013 in handen van de privé-investeerder 3i, die sinds de beursgang nog een aandeel bezit van 21,07 procent. Het bedrijf wil dit jaar 125 nieuwe clubs openen en verwacht tegen 2021 1.000 fitnessclubs te hebben. De groei voor de groep is verzekerd.

Sopra Steria | Consultant

De markten waarin het Europese adviesbureau Sopra Steria Group actief is, omvatten onder andere financiële dienstverlening, de industrie en de telecommunicatie.

Rik Dhoest ©BELGA

Naaste concurrenten zijn bedrijven als Atos en Accenture. Sopra Steria kende vorig jaar veel problemen in de financiële dienstverlening. Die problemen lijken achter de rug en het bedrijf kan opnieuw aanknopen met groei. Het aandeel werd vorig jaar zwaar afgestraft en staat nu aantrekkelijk gewaardeerd. Het bedrijf is genoteerd op de beurs van Parijs en heeft een marktwaarde van ruim 2 miljard euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud