5 favoriete aandelen van Rudy De Groodt (BNP Paribas Fortis)

Cofinimmo zet steeds meer in op zorgvastgoed, zoals bijvoorbeeld dit nieuwe woonzorgcentrum van 2017 in Merchtem. ©cofinimmo

Rudy De Groodt is senior equityspecialist bij BNP Paribas Fortis. Hij geeft hier zijn favoriete aandelen.

Cofinimmo - vastgoed

Cofinimmo is de grootste Belgische gereglementeerde vastgoedvennootschap en actief in België, Frankrijk, Duitsland en Nederland. Het nieuwe en ambitieuze management trekt de kaart van het sterk groeiende en defensieve zorgvastgoed, en een beter evenwicht in de Brusselse kantoorportefeuille. Na een recente deal maakt zorgvastgoed al 54 procent van de portefeuillewaarde uit. De groep is op weg naar 60 procent, wat een verlaging van de roerende voorheffing naar 15 procent triggert voor beleggers. De balans is ijzersterk, het dividend kan opnieuw stijgen en het dividendrendement is hoog (5%).

Sanofi - farma

Het Franse Sanofi is een wereldwijd actief farmabedrijf, dat vaccins, vrij verkrijgbare medicatie en middelen op voorschrift verkoopt. Het nieuwe management verschuift de focus naar zeldzame ziektes en innovatieve geneesmiddelen (zie de overnames van Ablynx en Bioverativ). Na drie kwakkeljaren verwachten we vanaf dit jaar een omzetgroei en een sterkere winsttoename. Die zijn te danken aan gespecialiseerde geneesmiddelen met hogere marges en kostenbesparingen. Bovendien is de waardering van het bedrijf, dat een ijzersterke balans heeft, veel te laag en biedt het een mooi dividendrendement (zo’n 4%).

Corbion - voedingsingrediënten

Het Nederlandse Corbion produceert natuurlijke voedingsingrediënten, biochemicals en bioplastics (PLA). Die producten zijn gebaseerd op melkzuur en nu ook op algen. We rekenen op een herstel bij de bakkerijdivisie en op een versnelde groei bij bioplastics, maar we vinden vooral biochemicals een ondergewaardeerde parel. Al wordt de winstgroei nog verhuld door innovatieverliezen die vanaf volgend jaar sterk afnemen. Het bedrijf is bovendien een overnamekandidaat en kan met een nieuwe CEO zelf extra waarde creëren. De waardering houdt daar onvoldoende rekening mee.

Ericsson - technologie

Het Zweedse Ericsson is een wereldspeler in de infrastructuur voor telecomnetwerken. We geloven dat het sterk zal profiteren van de uitrol van 5G, de nieuwste generatie supersnel en krachtig mobiel internet, die onontbeerlijk is voor heel wat disruptieve technologieën. Ook is de kans groot dat het bedrijf, een concurrent van het Chinese Huawei, eerder dan verwacht zijn margedoelstellingen bereikt. Ondanks de mooie recente koersstijging onderschat de markt de groei en het sterke margeherstel bij de technologieleider nog altijd. We zien heel wat potentieel.

Atos - IT-diensten

De Franse IT-dienstenleverancier ATOS kan de komende jaren profiteren van de digitale transformatie van het bedrijfsleven.

Rudy De Groodt ©BNP Paribas Fortis

Ook noteert het aandeel met een te grote korting tegenover de belangrijkste sectorgenoten. U betaalt amper voor de eigenlijke IT-diensten, als we abstractie maken van de beurswaarde van het resterende belang in de betaalgroep Worldline en een faire waarde kleven op de Big Data & Cybersecurity-tak die mogelijk in 2020 naar de beurs gaat. De geruststellende operationele vooruitzichten voor het lopende jaar en de mogelijke verdere waardecreatie zijn belangrijke ondersteunende factoren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect