5 favoriete aandelen van Sam Adams

Ericsson is ook actief in augmented reality. ©Bloomberg

Sam Adams is hoofdstrateeg bij Lawaisse Beursvennootschap in Kortrijk. Hieronder geeft hij zijn favoriete aandelen.

Ericsson | Telecommunicatie

Ericsson is de wereldleider in draadloze communicatieapparatuur. Het bedrijf eist een steeds prominentere rol op in het uitrollen van 5G-technologie. Hoewel de timing nog onzeker is, is toch duidelijk dat steeds meer landen aan de uitbouw van 5G-infrastructuur toe zijn. Onder meer voor de zelfrijdende auto is die technologie onontbeerlijk. Ericsson heeft in dat domein vooral Chinese concurrenten. De recente heisa over mogelijke spionage door het Chinese Huawei speelt duidelijk in het voordeel van Europese aanbieders. De resultaten voor het eerste kwartaal lagen boven verwachting en laten het beste vermoeden voor de rest van het jaar.

VGP | Vastgoed

Onder CEO Jan Van Geet profileert deze projectontwikkelaar zich als groeiaandeel. VGP hoeft niet minimaal 80 procent van de winst uit te keren. Kapitaalverhogingen zijn niet nodig en het bedrijf heeft de ambitie zijn dividend de komende drie jaar op te trekken. Het is al in twaalf Europese landen, en vooral in Duitsland, actief. Het surft mee op de golf van e-commerce en heeft zelfs Amazon als klant kunnen overtuigen. Op strategische locaties heeft VGP een bezettingsgraad van meer dan 99 procent. De joint venture met Allianz verzekert het van recurrente huur.

Tessenderlo | Chemie

Dit aandeel kopen is je vertrouwen uitspreken in de visie van de grootaandeelhouder Luc Tack (belang van 43 procent). De CEO wil van Tessenderlo een groene chemiegroep maken. In 2015 mislukte zijn poging die te fuseren met Picanol, maar uitstel is geen afstel. Het bedrijf zag zijn operationele winst in 2018 lichtjes dalen door de daling van de prijzen van vetten en opstartproblemen bij een Franse fabriek. Tack focust op de lange termijn en investeerde in de overname van de elektriciteitscentrale T-Power. Het bedrijf heeft weinig schulden en noteert tegen 1,9 keer de boekwaarde.

Resilux | Petflessen

De Vlaamse producent van petflessen van de familie De Cuyper heeft woelige jaren achter de rug. In 2016 werd hij uit de joint venture Airolux gezet en sprong een overname door Bain af. Resilux besliste de opbrengst van Airolux uit te keren (kapitaalvermindering) en op eigen kracht te groeien. Beleggers blijven sceptisch en laten zich afschrikken door de toenemende afkeer van plastic, hoewel het bedrijf steeds meer recycleert. Door het pessimisme kan je een aandeel tegen 13 keer de winst kopen. Er zijn weinig schulden en het rendement op het eigen vermogen ligt op 15 procent.

Tubize | Holding

Dit is de holding waarmee de familieaandeelhouders 35 procent van de farmagroep UCB controleren. Tubize krijgt meer dividenden dan het zelf uitkeert, wat de intrinsieke waarde doet toenemen. Zo bedroeg de korting onlangs meer dan 45 procent, het hoogste niveau in vijf jaar.

Sam Adams ©wim kempenaers (wkb)

Alles staat of valt natuurlijk met UCB. Bij beleggers is wat stress over de nakende afloop van patenten van enkele stermedicijnen, maar het management lijkt erin te slagen dat naar behoren op te vangen. UCB blijft een overnamekandidaat, heeft een sterke balans en noteert tegen minder dan 15 keer de winst.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud