Advertentie

5 favoriete aandelen van Sam Adams

Het hoofdkwartier van Baidu in Peking, met een symbool van de groep. 'Met Baidu zetten we in op de Chinese groei', klinkt het bij Truncus. ©REUTERS

De chief investment officer van Truncus tipt onder meer op het Chinese Baidu en op de GBL-belegging SGS.

Sam Adams (ex-Lawaisse) is de nieuwe chief investment officer van het family office en de vermogensbeheerder Truncus.

Baidu | Zoekmachine

Met de internetzoekrobot Baidu zetten we in op de Chinese groei in het algemeen en die van de technologiesector in het bijzonder. China telt ongeveer 900 miljoen internetgebruikers. Dat is zowat twee derde van de bevolking. Als China zou evolueren naar een internetpenetratiegraad van 90 procent zoals in Europa en de VS, dan komen er liefst 350 miljoen gebruikers bij. Baidu bouwt een heel ecosysteem uit en focust op artificiële intelligentie en cloudcomputing. Innovatie en digitalisering zijn onomkeerbare trends die zowat elke sector zullen hertekenen. Dit aandeel is te koop tegen 16,8 keer de winst en 1,8 keer de boekwaarde. Dat is een zeldzame opportuniteit in de sector.

SGS | Inspectiediensten

In het Zwitserse SGS vinden we een unieke combinatie van kwaliteit, groei en rendement. Het is het grootste inspectie-, verificatie-, test- en certificeringsbedrijf ter wereld. Gedreven door toenemende regelgeving en consumenten die almaar veeleisender worden, kan de markt met 5 procent per jaar groeien. De omzet is gespreid over regio’s, eindmarkten en klanten. Financieel ademt de groep kwaliteit uit en ze is een trouwe en gulle dividendbetaler. GBL kocht een deel van de bijna volledige uitstap van de referentieaandeelhouder, waardoor hun aandeel steeg van 16,7 procent tot 18,9 procent. Afhankelijk van de doelstellingen van GBL kan het groeiprofiel van SGS ten goede wijzigen.

Sam Adams.

Jungheinrich | Vorkheftrucks

Via Jungheinrich anticiperen we op de economische relance in Europa. De Duitse producent van vorkheftrucks en andere magazijnuitrusting puurt meer dan 85 procent van zijn omzet uit Europa. Dat maakt de groep uiteraard cyclisch, maar dat wordt getemperd door het defensieve karakter van de eindmarkten (e-commerce, voeding, retail, enzovoort), de dienst na verkoop, de financieringstak en de consultingactiviteit. Vorkheftrucks mogen dan ‘old economy’ zijn, de lithium-ionbatterijen waarmee ze uitgerust zijn en die Jungheinrich ook zelf produceert, zijn dat zeker niet. De families van de twee dochters van stichter Friedrich Jungheinrich bezitten 53 procent van het kapitaal.

Smith & Nephew | Protheses

De toevloed van Covid-19-patiënten dwong ziekenhuizen niet-dringende ingrepen uit te stellen. Voor producenten van protheses leidde dat tot een nooit geziene duik van de vraag. In Smith & Nephew zien we een kansrijke en defensieve ‘Covid-19-recovery play’. De vraag is louter uitgesteld. Naast Stryker en ZimmerBiomet is Smith & Nephew de kleinste, maar de meest gediversifieerde speler. De Britten zijn actief in de snelgroeiende segmenten van sportgeneeskunde, trauma en wondzorg. De verouderende bevolking en de actievere levensstijl zijn goed voor de onderliggende marktgroei. Door de leiderspositie in robotica kan Smith & Nephew sneller groeien dan de markt én de winstgevendheid verder verhogen.

Coca-Cola European Partners | Bottelaar

De Europese bottelaar van dranken onder de Coca-Cola-paraplu realiseert iets minder dan de helft van zijn omzet via horeca en evenementen. De maatregelen om de coronapandemie in te dijken, wegen zwaar op de verkoop in dit segment. Coca-Cola European Partners heeft echter voldoende operationele flexibiliteit en financiële soliditeit om deze periode zonder al te veel kleerscheuren door te komen. We geloven dat de Britse groep daarna opnieuw kan aanknopen met groei en zelfs een betere winstgevendheid dan voordien. Het  brutodividendrendement van 3,8 procent is een extra element dat het aandeel van de bottelaar op onze koopradar heeft gebracht.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud