5 favoriete aandelen van Stefan De Beukelaer

©Photo News

Stefan De Beukelaer van Accuro heeft een boonte voor VGP en Colruyt.

Johnson & Johnson | Farma

Het Amerikaanse Johnson & Johnson is een van de beste bedrijven in de gezondheidszorg. We verwachten dat het een aantrekkelijke belegging blijft dankzij de solide groeicijfers die het al decennia boekt. Het bedrijf is het voorbije jaar negatief in het nieuws gekomen met twee rechtszaken. Dat is niet ongebruikelijk in de sector en zal waarschijnlijk slechts een tijdelijk effect hebben.

De markt heeft gereageerd met een koersdaling, waardoor beleggers het aandeel kunnen kopen tegen een aantrekkelijke waardering die duidelijk onder het historische gemiddelde ligt (koers-winstratio van 14).

Colruyt | Retail

Colruyt  haalt zijn winst hoofdzakelijk uit de voedingsdistributie. Nadat de winstgevendheid door de concurrentie en de investeringen in nieuwe formats (Okay, Bio-Planet, Collect&Go) was gedaald, anticipeerde de markt al op verdere dalingen. Ondanks de concurrentie verliest Colruyt geen marktaandeel in 2019. Ook de integratie van Delhaize in Ahold veranderde weinig aan de competitie in België.

We verwachten dat de nieuwe initiatieven de winstmarge stabiliseren. Bovendien legt de inkoop van eigen aandelen een bodem onder de koers.

VGP | Vastgoed

De voorbije jaren hebben gereglementeerde vastgoedvennootschappen zoals WDP en Montea sterke resultaten neergezet. Nu hun waarderingen behoorlijk opgelopen zijn, kijken we ook naar andere vastgoedspelers. Een daarvan is de ontwikkelaar VGP . Hij beschikt over een grote landbank (+6 miljoen m²), die hij dankzij een joint venture met Allianz volop kan ontwikkelen. Door de aanhoudende urbanisatie en groeiende e-commerce is het orderboek van VGP voor de komende 18 maanden gevuld. Het aandeel biedt bovendien een verwacht brutodividendrendement van 3,2 procent.

Saint-Gobain | Bouwmaterialen

Het bedrijf Saint-Gobain  is actief in de productie en de distributie van bouwmaterialen in 64 landen. Daarnaast levert het ook glastoepassingen voor de bouw en de automobielsector. De beurskoers kreeg in 2018 zware klappen door de vrees voor een wereldwijde groeivertraging. Ondanks degelijke resultaten is de koers nog niet hersteld, waardoor er een aanzienlijk herstelpotentieel is. Als overheden wereldwijd infrastructuurwerken zouden plannen, kan dat een bijkomende impuls geven. Tot slot biedt het aandeel een behoorlijk brutodividend van 3,8 procent.

Alba | Holding

De Spaanse holding Alba Financial Corporation werd opgericht in 1986 en maakt deel uit van de March Group van de Spaanse families March-Delgado. De holding heeft een goed gespreide portefeuille van grotendeels liquide Spaanse aandelen zoals Acerinox (RVS staal), Ebro Foods (voeding) en Bolsa de Madrid (beurs).

Alba kan profiteren van het economisch herstel in Spanje en van een aanzienlijke discount tegenover de intrinsieke waarde van de onderliggende bedrijven. De korting is de voorbije maanden tot boven 35 procent opgelopen.

De terugblik

Stefan De Beukelaer is gedelegeerd bestuurder bij Accuro Wealth Advisors. ‘Deze vijf aandelen komen uit ons aanbod. Geheel volgens onze huisstijl adviseren we ze alleen te kopen voor de lange termijn. Deze selectie is een weerspiegeling van onze voorzichtige aanpak.’

Het vorige optreden dateert van 22 september 2018. Het vijftal staat op een gemiddelde winst van 24,5 procent, exclusief dividenden en omgerekend naar euro.

Over dezelfde periode won de MSCI World Euro-index 6,2 procent.

©Mediafin

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud