5 favoriete aandelen van Steven Lermytte

WDP profiteert van de nood aan logistiek vastgoed in de snel evoluerende distributieketting. ©WDP

Steven Lermytte is vastgoedanalist en hoofd fundamentele aandelenanalyse bij KBC Asset Management. Hij kiest voor vijf vastgoedaandelen.

Aedifica - woon-zorgcentra

De Belgische specialist in woon-zorgcentra is sinds enige jaren niet enkel meer actief binnen de eigen landsgrenzen. Momenteel is Aedifica vrijwel de enige grote Europese speler die enkel zorgvastgoed in zijn portefeuille heeft. Het boekte eind vorig jaar ook een indrukwekkende vooruitgang in de opbouw van zijn buitenlandse zorgvastgoedportefeuille via de aankoop van een grote portefeuille in het Verenigd Koninkrijk. Het telde 500 miljoen euro neer voor 93 Britse rusthuizen, samen goed voor 5.700 bewoners. De buitenlandse huurcontracten zijn wel meer risicovol, maar het voordeel is dat de investeringsrendementen er interessanter zijn.

ADO Properties - woonvastgoed

In juni corrigeerde het aandeel sterk nadat bekend was geraakt dat politici werken aan een bevriezing van de huurprijzen in Berlijn voor de komende vijf jaar. De onderneming kreeg onlangs ook een nieuw managementteam dat onder druk van nieuwe hoofdaandeelhouders een frisse koers moet uittekenen. Hoewel de onderneming in de hoek zit waar de klappen vallen, kan deze ‘wildcard’ positief verrassen wanneer het negativisme in de sector wegebt en de focus naar de onderliggende waarde terugkeert. Het nadeel is dat het management dat nauwelijks onder controle heeft.

VGP - logistiek vastgoed

VGP heeft een interessant businessmodel omdat het sterk blijft groeien en bovendien kan profiteren van de bouw van logistieke sites op goedgelegen landbanken in verschillende Europese landen waar potentieel is voor een waardestijging van het vastgoed. VGP kondigde onlangs aan dat het met de Duitse verzekeraar Allianz een tweede joint venture gesloten heeft. Zo kan VGP het vrijgekomen kapitaal van verkochte gebouwen herinvesteren in de bouw van nieuwe logistieke vastgoedprojecten. VGP telt huurders van wereldniveau onder zijn klanten.

Vonovia - woonvastgoed

Vonovia verhuurt appartementen over heel Duitsland en ambieert na overnames in Oostenrijk en Zweden een Europese portefeuille op te bouwen. Naar onze mening zal de onderneming zowel in Duitsland als daarbuiten winstgevend blijven groeien. Dankzij zijn diversificatie moet Vonovia beter gewapend zijn om het hoofd te bieden aan het verbod op huurprijsstijgingen in Berlijn. Dat fenomeen kan uitbreiden, maar het lijkt onvoldoende politieke steun te hebben om in heel Duitsland toegepast te worden. Intussen blijft Vonovia genieten van stijgende huurinkomsten.

WDP - Logistiek vastgoed

De opmars van specialisten in logistiek vastgoed is niet alleen gebaseerd op het succes van online winkelen. Die spelers profiteren van de nood aan logistiek vastgoed in de snel evoluerende distributieketting, waarbij moderne gebouwen beter geschikt zijn om de hedendaagse noden in te vullen.

Steven Lermytte ©KBC/DonvilErwin

WDP versterkte onlangs zijn Europese ambities met de aankondiging van een joint venture met het Duitse VIB Vermögen, waarin beide hun expertise bundelen. Naast die optie op langetermijngroei in Noord-Duitsland realiseert WDP projecten met een stevig rendement in zijn kernmarkten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud