Advertentie

5 favoriete aandelen van Steven Lermytte

Aedifica zet met zijn eerste zorgvastgoed ook voet aan grond in Zweden.

Steven Lermytte is vastgoedanalist bij KBC Asset Management. Hij kiest vijf vastgoedaandelen, net als bij zijn vorige inzending op 20 juli 2019.

Aedifica: Zorgvastgoed

Ondanks de coronapandemie blijft de vraag naar zorgvastgoed overeind door de vergrijzingsgolf en de specifieke noden als mensen afhankelijk worden. In de voorbije maanden wist Aedifica zijn portefeuille in binnen- en buitenland uit te breiden. Woonzorgcentra worden vaak uitgebaat door operatoren die verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse werking. Die huren de gebouwen bij een gespecialiseerde partij zoals Aedifica voor een lange periode, zoals 27 jaar.

Prologis: Logistiek vastgoed

Prologis is de Amerikaanse marktleider die profiteert van de aanhoudende vraag naar logistiek vastgoed  wereldwijd. Die vraag volgt de economische groeicyclus, al spelen structurele trends een grote rol. Dat de groeiende onlinehandel een van de drijfveren achter de uitbouw van performante logistieke centra is, hoeft niet te verbazen. Door de coronapandemie hebben meer mensen de weg naar het onlineverkoopkanaal gevonden en de (on)beschikbaarheid van onderdelen wordt in vraag gesteld, waardoor bedrijven hogere voorraden willen aanhouden.

Equinix: Datacenters

Equinix maakt het wereldwijd mogelijk serverruimte in een van de meer dan 200 datacenters te huren. Het speelt in op de nood van bedrijven hun groeiende datastromen te verwerken. Die ontstaan omdat bedrijven meer activiteiten in de cloud uitvoeren en omdat onlinegaming en internetgebruik in opmars zijn. Equinix groeit sterk door de bouw van gespecialiseerde datacenters op strategische plaatsen. Wegens
Covid-19 verlaagde Equinix zijn groeiverwachtingen tot ongeveer
8 procent. In korte tijd steeg de waardering van het aandeel fors, maar we geloven in het potentieel.

Vonovia: Woonvastgoed

De grootste Duitse beursgenoteerde huisbaas heeft een aantrekkelijke groeistrategie waarbij hij intussen ook buiten de Duitse landsgrenzen getreden is. Tot dusver bleven de gevolgen van de coronapandemie verwaarloosbaar met slechts 1 procent van de huurinkomsten waarvoor een bemiddeling opgestart werd. Vonovia probeert tegemoet te komen aan het nijpende woningtekort in steden door in beperkte mate nieuwbouw te ontwikkelen. We menen dat Vonovia het iets hogere risico sterk zal bewaken door spaarzaam in te zetten op ontwikkelingen en door de schuldgraad onder controle te houden.

Steven Lermytte ©KBC/DonvilErwin

Deutsche Wohnen: Woonvastgoed

Toen het parlement van de deelstaat Berlijn besliste de huurprijzen te bevriezen, was dat slecht nieuws voor Deutsche Wohnen, dat een grote voetafdruk in het Duitse hoofdstad heeft. Intussen wordt de wettelijkheid van de bevriezing aangevochten omdat alleen het federale parlement over huurwetten kan beslissen. De huidige regeling wordt allicht aangepast zodat Deutsche Wohnen opnieuw meer huurinkomsten kan innen. Onlangs verkocht Deutsche Wohnen enkele gebouwen ver boven hun boekwaarde en kocht het een kleine vastgoedontwikkelaar om de kwaliteit van de portefeuille te verbeteren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud