5 favoriete aandelen van Sylvie Séjournet

In Canada heeft slechts 87 procent van de mensen een gsm. Er is dus nog groeipotentieel, wat positief is voor telecomoperator Rogers Communication. . ©© Mary Ellen McQuay

Sylvie Séjournet is beheerder van het fonds Pictet-Digital. Dit fonds werd in 2008 gelanceerd en speelt in op megatrends zoals de groei van de netwerkeconomie.

Baidu | Technologie

Baidu is een Chinees technologiebedrijf gespecialiseerd in internetdiensten en -producten en in artificiële intelligentie. De onderneming geldt als de Chinese tegenhanger van de Amerikaanse internetreus Google. Het is de tweede grootste adverteerder met een marktaandeel van 21 procent. Baidu zet zijn ongelofelijke groeispurt voort en wint marktaandeel dankzij onder meer videoapps als Haokan of Quamin. Die nieuwe producten bieden interessante adverteermogelijkheden en maken het mogelijk de door de markt verwachte groei te overstijgen.

Rogers Communication | Telecom

Rogers Communication is de grootste draadloze telecomoperator van Canada met een marktaandeel van 34 procent. De Canadese telecommarkt is stabiel en kent een gestage groei. De mobiele penetratiegraad is slechts 87 procent. Dat percentage kan de komende jaren - zoals in de VS - groeien naar 120 procent. Rogers kan de komende vijf jaar een groot deel van die groei naar zich toe trekken. Daarbij kan jaarlijks 2 miljard Canadese dollar extra omzet gerealiseerd worden, een van de hoogste groeicijfers in de sector. Bovendien is de waardering aantrekkelijk.

AT&T | Telecom

Met 135 miljoen mobiele abonnees is AT&T de marktleidende telecomoperator in de VS. AT&T is de eerste communicatiegroep die erin slaagt media en telecom samen te brengen dankzij de overname van Time Warner en HBO. Door dat brede aanbod kan het bedrijf de gemiddelde inkomsten per gebruiker sterk doen stijgen. De uitbouw van mediacontent en van nieuwe distributieplatformen en de introductie van 5G bieden uitgelezen kansen om nieuwe inkomsten aan te boren en tegelijk de schuldgraad af te bouwen. De waardering van het aandeel is aantrekkelijk.

Facebook | Technologie

De onbetwiste wereldleider in sociale netwerken biedt dankzij zijn lage waardering een aantrekkelijke risico-opbrengstverhouding. Het groeipotentieel voor de lange termijn is enorm dankzij het nog steeds lage aandeel van de onlinereclame in de globale reclameindustrie (minder dan 10%) en dankzij nieuwe beloftevolle projecten zoals shoppen op Instagram. Met Facebook Messenger en WhatsApp bezit het bedrijf de grootste twee berichtenapps ter wereld. De lancering van de cryptomunt libra kan ongekende mogelijkheden bieden.

Tencent | Technologie

Het socialemediabedrijf heeft de actiefste en trouwste gebruikers van China. Dat leidt tot een indrukwekkende dominantie op het gebied van entertainment.

Sylvie Séjournet ©rv

Tencent bezit met Weixin/WeChat en QQ de grootste twee Chinese applicaties en slaagt er goed in uit beide apps inkomsten te generen via reclame en onlinebetalingen. Na recordbrekende successen in gaming zoals Peace Keeper Elite en PUGBF zet Tencent internationaal verder in op deze bijzonder winstgevende markt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud