5 favoriete aandelen van Tom Simonts

Het expansieverhaal van de onlinereus Amazon blijft intact op langere termijn. ©REUTERS

Tom Simonts is sinds 2017 senior financial economist bij KBC Group. Daarvoor werkte hij als analist en marktenspecialist bij KBC Securities/Bolero.

Amazon | 'Unstoppable'

Amazon Web Services blijft een sterke groeier omdat steeds meer bedrijven kiezen voor de AWS-cloud om hun IT-toepassingen op te enten (45% groei in 2018!). Dit segment kent beduidend hogere marges dan de rest van de groep, terwijl ook het advertentiesegment sterk blijft groeien en aantrekkelijke marges optekent. Het expansieverhaal van de onlinereus Amazon blijft ondanks de beurshausse intact op langere termijn, met groei op de internationale markten en in nieuwe categorieën (kleding, voeding, B2B, apothekersactiviteiten,...). De zware investeringscyclus in de distributie- activiteiten moet de omzet opkrikken én schaalvoordelen realiseren.

Tencent | ‘Kolossale trafiekoogster’

Het Chinese internetbedrijf haalt zijn inkomsten vooral uit online gaming en online reclame. WeChat, de grootste sociale netwerksite in China, telt meer dan 1 miljard gebruikers en opent de weg naar online betaaldiensten en cloudcomputing. Sinds 2017 investeerde Tencent in meer dan 100 bedrijven in sectoren als gaming, augmented en virtual reality. Eerder dan een investeringsvehikel is Tencent een bedrijf dat zijn kolossale internettrafiek te gelde wil maken via e-commerce. De koers-winstverhouding van 25,8 is redelijk voor een schuldenvrij bedrijf dat 30 procent per jaar groeit.

Repsol | ‘Spaanse dividendkoning’

Het verticaal geïntegreerde bedrijf, van oliebron tot benzinepomp, biedt een mooi dividendrendement (5,5% bruto over 2018) en wil dat dividend jaarlijks 8 procent laten groeien tot en met 2020. De stijgende operationele kasstromen, die vier keer zo groot zijn als het dividend, moeten dat financieren. Een aandeleninkoopprogramma compenseert nu het keuzedividend, maar grotere programma’s behoren tot de mogelijkheden. De concurrenten Shell en Total gingen Repsol al voor. Met een koers-winstverhouding van 8,9 noteert het aandeel goedkoper dan andere Europese oliebedrijven.

TKH | ‘Automatisatie van rendement’

Voor beleggers met wat kilometers op de teller is TKH beter bekend als Twentse Kabel. Inmiddels is de Nederlandse groep actief in 24 landen en veel meer dan een kabelaar. Met zijn vier kerntechnologieën (vision & security, communicatie, connectivity en automatische productiesystemen) biedt TKH kant-en-klare oplossingen in drie segmenten: telecom, gebouwen en industrie. We hebben een boon voor deze reus in automatisatie omdat hij intern veel synergie creëert. De scherpe focus op de groeimarkten leverde de voorbije jaren een stevig platform op voor verdere expansie.

Recticel | ‘Overdreven verkocht’

De schuimrubberspecialist Recticel kampt met tegenslagen op zijn eindmarkten, waardoor de winst en de omzet in 2018 daalden. Positief was dan weer dat de lagere grondstoffenprijzen met vertraging aan klanten werden doorgerekend.

Tom Simonts ©KBC

Dit jaar moet de bedrijfswinst hoger uitkomen dankzij hogere marges. Ook zijn er tekenen dat de automarkt herstelt, al is het wachten tot de tweede helft van 2019 voor dat effectief kan doorsijpelen in de koers. Als de autopoot verkocht raakt, zit Recticel eerder met het luxeprobleem van te veel cash op de balans dan met een groeiprobleem. 

(Deze vijf favoriete aandelen verschenen afgelopen weekend in De Tijd. Dus voor Recticel een bod binnenkreeg van Kingspan.)

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud