5 favoriete aandelen van Werner Wuyts

Een afdeling van Eurofins in Nantes, gespecialiseerd in de analyse van voedingsproducten. ©MAXPPP

Werner Wuyts werkt als analist en fondsbeheerder voor Dierickx Leys Private Bank. Dit zijn zijn 5 favoriete aandelen.

Eurofins | Tester

Eurofins voert jaarlijks 400 miljoen testen uit in 650 labo’s wereldwijd. De activiteiten zijn ingedeeld in vier divisies: de twee belangrijkste zijn Food & Feed Testing, testen op mensen- en dierenvoeding, en Environment Testing, waar Eurofins wereldmarktleider is. Minder belangrijk zijn de testen voor de farmasector. De testingmarkt is een groeiende markt, en daar kan Eurofins van profiteren. We verwachten de komende jaren een jaarlijkse organische groei van 5 procent. Het grootste deel van de forse omzetgroei de voorbije jaren kwam echter van de talloze overnames die Eurofins deed. Als gevolg van de groei stegen de schulden sterk, waardoor het aandeel de afgelopen zes maanden onterecht onder druk kwam.

Burford Capital | Financiële specialist

Burford Capital werd opgericht in 2009 en is de voorbije tien jaar uitgegroeid tot de grootste speler in ‘litigation finance’. Het bedrijf verschaft kapitaal aan andere bedrijven om rechtszaken te financieren in ruil voor een vergoeding en/of een deel van de uiteindelijke opbrengst van de rechtszaak.

Burford is de marktleider in een groeiende, lucratieve niche. De verwachting is dat het bedrijf de komende jaren sterk zal kunnen blijven groeien (meer dan 10 procent per jaar) als er geen groot aantal nieuwe concurrenten opdaagt. De resultaten verschillen wel sterk per kwartaal. Aan de huidige waardering lijkt het bedrijf ook niet duur gewaardeerd gezien het groeipotentieel.

Intrum | Incassobureau

Intrum staat bekend als een beursgenoteerd incassobureau. Het is de Europese marktleider in het leveren van diensten aan bedrijven voor de opvolging en inning van betalingen. De markt is zeer versnipperd. Het Zweedse bedrijf is actief in 22 landen in Europa en telt meer dan 8.000 werknemers.

Het incassobureau plukt dit jaar de vruchten van de fusie met het Noorse incassobureau Lindorff, en ziet zijn winst ook stijgen door de groei in vooral ‘financial services’. De afdeling ‘purchased debt’ koopt grote pakketten achterstallige betalingen van relatief kleine bedragen. Aan de huidige koersen vinden we dat die goede vooruitzichten nog niet volledig in de koers verwerkt zitten.

Brookfield AM | Vermogensbeheerder

Brookfield Asset Management is een Canadese vermogensbeheerder met een focus op harde activa. Het bedrijf beheert een reeks fondsen en investeert daarnaast via vier beursgenoteerde dochters: Brookfield Infrastructure Partners, Brookfield Property Partners, Brookfield Renewable Energy Partners en Brookfield Business Partners. Brookfield heeft 330 miljard dollar onder beheer, die het beheert met 30.000 werknemers in 100 kantoren in 20 landen. Begin dit jaar kwam Brookfield nog in het nieuws omdat het volgens enkele media een bod overwoog op het Nederlandse telecombedrijf KPN. Eind vorig jaar kocht Brookfield Business Partners de batterijdivisie van het Amerikaanse Johnson Controls voor 13,2 miljard dollar.

Aalberts Industries | Technologie

Aalberts Industries is een Nederlandse industriële technologiegroep met vier kernactiviteiten. ‘Installation technology’ ontwerpt en produceert leidingen en connectiesystemen voor water en gas, ‘material technology’ behandelt materialen om ze duurzamer te maken, ‘climate technology’ ontwerpt en produceert controlesystemen voor water of lucht voor verwarming, ventilatie en/of afkoeling en ‘industrial technology’ werkt op maat voor zijn industriële klanten.

©wim kempenaers (wkb)

Het in hoofdzaak op Europa gerichte bedrijf groeide in het verleden sterk via gerichte overnames. Door de verzwakking van de economische indicatoren daalde de koers van het aandeel opnieuw naar een koopwaardig niveau.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud