5 favoriete aandelen van Willem Burgers

©DB11924

De fondsbeheerder van Add Value Fund kiest onder meer voor liquiditeitsverschaffer Flow Traders en het onbeminde Nedap.

Willem Burgers is fondsbeheerder van Add Value Fund, een open-endbeleggingsfonds dat op de beurs van Amsterdam noteert. De aandelen zitten in de portefeuille van Add Value Fund, waarin Burgers - en dus indirect in de genoemde aandelen - een deelneming heeft.

'Na het tumultueus verlopen beursjaar 2020 is het een uitdaging om met een kansrijke selectie toekomstige beurswinnaars voor dit jaar voor de dag te komen. Ik heb gekozen voor een mix van interessante Nederlandse small- en midcaps, immers het specialisme van het Add Value Fund', zegt Burgers.

ASM International | Chipmachines

ASM International is marktleider voor internationale chipmachines op het vlak van Atomic Layer Deposition (ALD). Die technologie faciliteert de huidige zeer sterke groei van the internet of things. Denk aan 5G, kunstmatige intelligentie, gaming, en de nieuwe smartphones. ASMI was een absolute star performer in 2020, maar de koek is daarmee niet op. Ten opzichte van andere, vaak grotere bedrijven die in chips werkzaam zijn, is de waardering van ASMI niet overdreven hoog. De verkoop van het resterende belang van 25 procent in de back-endspecialist ASM PT kan tot extra fantasie in het aandeel leiden in 2021. Voor een pure play in ALD zullen de beleggers in de rij staan. 

Flow Traders | Liquiditeitsverschaffing

Flow Traders is een fintechbedrijf dat significante bedragen investeert in state-of-the-art-IT-systemen en in nieuwe medewerkers om zijn toonaangevende positie continu te versterken. Daar slaagt de onderneming goed in, al zijn de fluctuaties in winstgevendheid doorheen de jaren fors. Het verdienmodel gedijt in een omgeving van forse koersvolatiliteit. Dan kan worden geprofiteerd van ruimere marges per transactie in combinatie met hogere volumes. Voor Flow Traders was 2020 een recordjaar, met een winst per aandeel boven 10 euro. In augustus werd 4 euro dividend uitgekeerd. De beurskoers noteert amper boven de introductieprijs van 32 euro van vijf jaar geleden.

Nedap | Hightech

Nedap is een smallcap uit Oost-Nederland met nauwelijks analisten errond. Dat betekent minder liquiditeit en ook: onbekend maakt onbemind. Nedap, voluit Nederlandse Apparaten Fabriek, heeft een portfolio technologische oplossingen, in Healthcare, Retail, Livestock- en Security Management. Door de coronacrisis ondervond Nedap vanaf het tweede kwartaal van 2020 een terugslag in omzet en resultaat, maar die werd weer deels goedgemaakt. Een toenemend deel van de omzet is wederkerend omdat klanten een softwareabonnement nemen. Voor 2021 verwachten we een omzetgroei van minstens 5 procent. Nedap keert 70 à 80 procent van de winst als dividend uit, wat een solide basis onder deze belegging legt.

Willem Burgers. ©Merlijn Doomernik

Kendrion | Toeleverancier industrie

Kendrion , een toeleverancier aan de autosector en aan de industrie, lijkt bekwaam door de coronacrisis te laveren. Onder leiding van CEO Joep van Beurden is de voorbije jaren een imposante efficiëntieslag gemaakt. Kendrion beschikt over een aantrekkelijke portfolio van elektromagnetische componenten voor de robot- en e-autoindustrie. Daarnaast groeit Kendrion snel in China. De onderneming is uitstekend gepositioneerd om te profiteren van een economisch herstel dat vanaf de tweede helft van dit jaar aan kracht zal winnen. De beurskoers noteert 54 procent lager dan de all time high van drie jaar geleden.

Acomo | Grondstoffenhandel

Amsterdam Commodities , kortweg Acomo, is een prominente marktpartij in de internationale handel in agrocommodities, zoals specerijen, noten en eetbare zaden. Met de overname eind vorig jaar van Tradin Organic, de marktleider in de handel in biologische voedingsingrediënten, heeft Acomo substantieel aan slagkracht gewonnen. De financiering van de overname, deels door de uitgifte van nieuwe aandelen, was nog voor eind 2020 gerealiseerd. Zodra duurzame (ESG-)beleggers de toegevoegde waarde van die overname onderkennen, zie ik een groot opwaarts koerspotentieel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud