5 favoriete aandelen van Willem de Vlugt en Charles Estourgie

De belangrijkste activiteit van D’Ieteren is Carglass (Belron) ©Emy Elleboog

Willem de Vlugt en Charles Estourgie van EValuation Management Capital zijn gespecialiseerd in kleinere aandelen in de Benelux en Duitsland.

D’Ieteren | Holding

De belangrijkste activiteit van D’Ieteren  is Carglass (Belron). Daarnaast is de groep onder meer actief als importeur en verdeler voor de Volkswagen Groep in België. Carglass vertoont een sterke groei, mede door het toenemende aantal vervangingen van ADAS-autoruiten (met camera’s en sensoren). Die leiden tot betere marges: niet alleen vanwege de complexiteit, maar ook omdat de prijs hoger is. De vooruitzichten voor de komende jaren zijn gunstig omdat ADAS-ruiten bij nieuwe auto’s verplicht worden. Bovendien beschikt D’Ieteren over een forse kaspositie, die gebruikt kan worden voor overnames, dividenden en eigen aandelen.

TeamViewer | Software

Door gebruik te maken van de software van TeamViewer  kan je, met een beveiligde verbinding, vanaf een andere locatie toegang krijgen tot computers, servers en andere apparaten. Daarmee kunnen IT-dienstverleners van een afstand hun werknemers en klanten op een veilige manier ondersteunen. Ze betalen een relatief lage maandelijkse fee voor het gebruik van de software van TeamViewer, maar verbeteren daarmee fors hun productiviteit. De kracht van TeamViewer is dat het niet afhankelijk is van een bepaald softwareplatform van derden en dat ieder apparaat met het eigen TeamViewer-platform kan worden verbonden.

BESI | Chipapparatuur

BESI  maakt geen chips maar ontwikkelt en assembleert machines waarmee chips worden verpakt, de zogenaamde backend van de halfgeleiderindustrie. Chips worden steeds complexer met toepassingen voor 3D-beeldvorming, gezichtsherkenning, auto-elektronica, 5G, cloudservers en high-performance computing. Na een moeilijke periode staan we aan de vooravond van een investeringscyclus bij BESI’s klanten, waardoor de omzet de komende jaren sterk kan stijgen. Door de structurele groei in de voor BESI relevante markten verwacht de onderneming bijna 30 procent meer omzet dan tijdens de vorige piek van de cyclus te realiseren.

Willem de Vlugt en Charles Estourgie. ©doc

Cancom | Cloudoplossingen

Cancom  is een van de grootste IT-systeemhuizen in Duitsland, waarbij het midden- en kleinbedrijf centraal staat. De onderneming richt zich in toenemende mate op het aanbieden van cloudoplossingen, met haar eigen softwareproduct (AHP Enterprise Cloud). Die clouddiensten kennen niet alleen een hoge marge maar komen door het abonnementsmodel ook de voorspelbaarheid van de inkomsten ten goede. Na forse investeringen in haar cloudproduct zal de groei die de groep doormaakt de vrije kasstroom substantieel doen toenemen. Daarnaast geeft een gezonde financiële positie de onderneming de ruimte om overnames te financieren.

Alfen | Energietransitie

Alfen kent drie activiteiten: Smart Grids (elektriciteitsnetten en transformatorstations), Energieopslag (batterijopslagsystemen) en EV-oplaadpunten (laadstations voor elektrische voertuigen). Alfen is in staat een totaaloplossing aan te bieden voor het opladen, de opslag en de decentrale distributie van energie. Een sterkte is de eigen software waarmee de hardware kan worden geïntegreerd in de activiteiten van klanten. Alfen is marktleider in de Benelux en heeft zijn activiteiten uitgebreid naar Scandinavië, Frankrijk en Duitsland. De groep zit in de ‘sweet-spot’ van de energietransitie en zal de komende jaren een sterke omzet- en winstgroei tonen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud