5 favoriete aandelen van Yves Vaneerdewegh

De lichtgewichtmaterialen van Hexcel verlagen de emissieuitstoot in de luchtvaart. ©BELGAIMAGE

Yves Vaneerdewegh is lid van het directiecomité van Capricorn Partners. Hij tipt onder meer op Jensen en TKH.

Capricorn is de beheersvennootschap van Quest for Growth en de investeringsmanager van Quest+ en Quest Cleantech Fund. De genoemde vijf aandelen maken deel uit van een of meerdere van die fondsen.

Jensen | Wasserijsystemen

Jensen is een toeleverancier voor de professionele wasserijmarkt. Met een stijging van 2 procent bleef het aandeel duidelijk achter op de beurs in 2019. Mogelijk was er een grote verkoper. De familiale hoofdaandeelhouder maakte daarvan gebruik door in november 100.000 aandelen bij te kopen. Jensen profiteert zowel van de toenemende vraag naar water- en energie-efficiëntie als van de trends naar meer gezondheidszorg en meer vrije tijd. Het aandeel past daardoor uitstekend in de Quest-portefeuilles, die gericht zijn op groeitrends. De waardering is aanvaardbaar met een koers-winstverhouding van ongeveer 16.

Hexcel | Composietmaterialen

Het Amerikaanse Hexcel produceert composietmaterialen. Onzekerheid bij de klant Boeing hield de koers de afgelopen maanden wat onder druk. Maar de lichtgewichtmaterialen van Hexcel blijven essentieel voor het verlagen van de emissies in de luchtvaartsector. In januari van dit jaar werd een fusie met het Amerikaanse Woodward, een andere sterke speler in de luchtvaartsector, aangekondigd.

Hexcel was eind 2019 de derde grootste positie in Quest Cleantech Fund en in Quest+, met een weging van respectievelijk 6,1 en 5,7 procent.

©RV DOC

TKH | Technologie

TKH blijft bij onze favorieten. In juni verhoogde de Nederlandse technologiegroep haar langetermijndoelstellingen voor de operationele marges tot minstens 15 procent (voordien 12 à 13%). Het management blijft erg positief over de toekomstige groei. Innovatieve producten zoals onderzeese kabels voor windparken, grondverlichting voor luchthavens en nieuwe bandenbouwsystemen moeten daarbij helpen. TKH was op 31 december de vierde grootste positie in zowel Quest for Growth als Quest+, met een gewicht van respectievelijk 3,7 en 5,4 procent.

Mayr-Melnhof | Verpakkingen

Het Oostenrijkse Mayr-Melnhof is Europees marktleider in kartonnen verpakkingen op basis van gerecycleerd papier. Het speelt sterk in op de trend naar duurzame en herbruikbare materialen. De klanten zijn vooral producenten van consumentengoederen, waardoor de resultaten niet sterk schommelen. Het bedrijf heeft een voorzichtig management, wat zich vertaalt in een sterke balans. Voor een defensieve groeier is het aandeel goedkoop met een koers-winstverhouding van minder dan 14. Mayr-Melnhof bekleedt een toppositie in Quest Cleantech Fund en Quest+.

B&C speakers | Akoestische componenten

B&C Speakers is een recente aankoop van Quest for Growth en Quest+. Het aandeel, dat we in 2019 kochten, is ons enige Italiaanse. De Toscaanse speler, die maar 60 miljoen euro omzet genereert, is wereldmarktleider in elektro-akoestische componenten voor professionele luidsprekers. Die producten worden gebruikt bij concerten, wat een groeimarkt is. De onderneming is erg rendabel met een rendement op eigen vermogen van ruim 30 procent. De waardering is interessant met een verwachte koers-winstverhouding van ongeveer 16.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud