De 3 favoriete fondsen van Filip Corten (AG Insurance)

©rv

Filip Corten is bij de verzekeraar AG Insurance verantwoordelijk voor de selectie van de externe fondsen in het tak23-aanbod. Omdat AG zelf geen gemengde fondsen selecteert, kiest hij voor twee aandelenfondsen en een obligatiefonds.

1/ Aandelenfonds: BNP Paribas Disruptive Technology

Het themafonds BNP Paribas Disruptive Technology speelt in op de technologische evoluties die een impact hebben op onze maatschappij. Het fonds wordt beheerd door de ervaren manager Pamela Hegarty en haar team en heeft een grote blootstelling aan hoogtechnologische sectoren en industrieën zoals robotica, cloudcomputing, artificiële intelligentie... Het fonds kijkt ook verder dan technologie en zoekt naar innovatieve bedrijven in meer traditionele sectoren zoals telecommunicatie en gezondheidszorg.

De integratie van duurzaamheidscriteria is een bijkomende troef van de strategie. De voorbije jaren boekte het fonds sterke rendementen. We zijn ervan overtuigd dat de meest innovatieve bedrijven hun concurrentieel voordeel zullen uitbouwen en blijven daarom het vertrouwen geven aan de beheerders.

Aandelenfonds: Comgest Growth Europe Plus

Comgest is een Franse vermogensbeheerder met een focus op defensievere kwaliteitsaandelen. Eind 2019 hebben we een eerste investering gedaan in het fonds Comgest Growth Europe Plus. We waren onder de indruk van de diepgang van de analyses van het beheerteam, hun complementariteit en jarenlange ervaring. Het is een ‘high conviction’-fonds en heeft dus een beperkter aantal posities. Het beantwoordt aan strikte duurzaamheidscriteria en heeft het label ‘Towards Sustainability’ ontvangen.

Tijdens de correctie van maart 2020 kon de beheerder profiteren van zijn focus op kwaliteitsaandelen, waardoor de daling beperkt bleef. Over het volledige jaar 2020 zette het een rendement van 12,5 procent neer.

Obligatiefonds: Bluebay Investment Grade Euro Aggregate Bond

Bluebay, een Londens obligatiehuis, maakt al jaren deel uit van de selectie van AG Insurance. In de categorie van Europese obligatiefondsen is het een van de beste presteerders. De beheerders Mark Dowding en Kaspar Hense streven een ambitieuze rendementsdoelstelling na. Hun strategie is gebaseerd op uitgesproken overtuigingen.

Hoewel het fonds gemiddeld een goede kredietkwaliteit beoogt, kan het management ook beleggen in uitgiftes die niet tot de referentie-index behoren. Dat kan tijdelijk resulteren in een hoger kredietrisico. We denken bijvoorbeeld aan investeringen in euro-obligaties uitgegeven door landen zoals Mexico en Tunesië. Ook maakte de beheerder gebruik van de volatiliteit in maart 2020 om wat meer te investeren in bedrijfsobligaties en in Spaanse overheidsobligaties.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud