Advertentie

De 3 favoriete fondsen van Jan Lecluyse (Fuchs)

©rv

Jan Lecluyse beheert bij de Luxemburgse fondsengroep Fuchs een fonds dat belegt in fondsen van externe beheerders. Hij schuift drie fondsen naar voren die deel uitmaken van zijn selectie.

Aandelenfonds: Seilern World Growth

Seilern World Growth is een uitstekend presterend aandelenfonds dat belegt in kwaliteitsvolle bedrijven met superieure groeivooruitzichten, duurzame concurrentievoordelen, hoge rendementen, een sterk prijszettingsvermogen, een voorspelbare winstgroei en weinig of geen schulden. Dat resulteert in een zeer geconcentreerde portefeuille van aandelen (tussen 17 en 25) met een gemiddelde beleggingshorizon van ongeveer vijf tot tien jaar, vaak zelfs langer.

De beheerders baseren zich op eigen aandelenanalyses en scoren goed op duurzaamheid. Dat is het resultaat van jarenlange ervaring. Bovendien is het bedrijf eigendom van werknemers. Seilern World Growth werd in januari 1996 gelanceerd. Het heeft ongeveer 2,5 miljard dollar aan vermogen onder beheer, met een sterke focus op de Amerikaanse technologie- en gezondheidszorgsector.

Obligatiefonds: Jupiter Dynamic Bond

Jupiter Dynamic Bond Fund is een actief beheerd obligatiefonds dat een flexibele beleggingsaanpak door de economische cycli heen combineert met een focus op het identificeren en het beheren van risico’s. Het team staat bekend om zijn kwaliteiten als stockpicker in de markt van bedrijfsobligaties. De beheerder probeert ook te diversifiëren volgens de verschillende macro-economische trends.

De nadruk ligt sterk op deugdelijk bestuur en op de duurzaamheid van het bedrijfsmodel. Het gemiddelde rendement tot eindvervaldag van de obligaties in portefeuille bedraagt vandaag 3,64 procent, met een gemiddelde restlooptijd van zes jaar en een gemiddelde kredietrating van BBB-. Wij zien dit fonds, dat in alle marktomstandigheden zou moeten standhouden, als een kernfonds in een obligatieportefeuille.

Gemengd fonds: Liontrust Sustainable Future Cautious Managed

Dit fonds won vorig jaar een belangrijke award in het Verenigd Koninkrijk en zal dienen als model voor het Liontrust GF Sustainable Future Multi Asset Global Fund, een fonds dat volgende maand wordt gelanceerd voor de Belgische belegger. Liontrust heeft een lange staat van dienst in het beheren van gemengde fondsen. De thematische aanpak staat centraal, waarbij vooral belegd wordt in aandelen en bedrijfsobligaties.

Het nieuwe fonds voldoet aan artikel 9 van de SFDR-regelgeving, wat betekent dat het een duurzame impact ambieert. De beheerder, Peter Michaelis, is een pionier in het beheer van duurzame multi-assetstrategieën. Hij hanteert zowel een positieve als een negatieve screeningmethodologie. Samen met zijn team identificeert hij langetermijngroeitrends voor een schonere, gezondere en veiligere wereld.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud