De 3 favoriete fondsen van Levi Sarens (Bank Nagelmackers)

©rv

Levi Sarens selecteert voor Bank Nagelmackers de fondsen van derden. In het fondsenspaarplan van de bank kunnen klanten kiezen uit 28 fondsen van 15 verschillende spelers.

Aandelenfonds: Allianz Europe Equity Growth

Voor het Europese aandelengedeelte is Allianz Europe Equity Growth al jaren een vaste waarde. Fondsbeheerder Thorsten Winkelmann staat al ruim een decennium aan het hoofd van het fonds. In die jaren heeft zijn ‘quality growth’-aanpak, die ook succesvol gehanteerd wordt in de eurolandversie, duidelijk vruchten afgeworpen.

Het fonds slaagt erin op basis van zowel ronkende namen (SAP, ASML, Novo Nordisk) als iets minder bekende bedrijven (Sika, Nemetscheck, St James’s Place) goede resultaten voor te leggen op langere termijn. Die structureel sterke prestaties gaan niet toevallig hand in hand met de aanpak die gestoeld is op ‘kopen en houden’. Tot slot behaalt het fonds ook een mooie duurzaamheidsscore. 

Obligatiefonds: NN (L) Green Bond

Voor het obligatiegedeelte schuiven we NN (L) Green Bond naar voren.  Dat fonds belegt in obligaties die dienen ter financiering van klimaatvriendelijke projecten. NNIP, een van de pioniers in het segment, investeert zowel in overheids- als in bedrijfsobligaties (Apple, ENEL, Telefonica...).  Met ruim 1 miljard euro onder beheer is het een van de grootste fondsen in de markt van ‘groene obligaties’.

De rendementen sinds de lancering van het fonds in 2016, toen de markt nog in de kinderschoenen stond, behoren tot de betere  in zijn categorie.
De kans dat NNIP zonder inspiratie valt, is bovendien klein als je weet dat de markt exponentieel groeit en er dit jaar 400 miljard dollar aan extra uitgiftes verwacht worden.

Gemengd fonds: Flossbach vS Multiple Opportunities II

Dit gemengd fonds hanteert een zeer dynamische aanpak. Toch hecht de beheerder-oprichter, Bert Flossbach, voldoende aandacht aan defensieve accenten, zoals een structurele positie in goud. Dat de risicoklasse van het fonds onlangs van 5 naar 4 is gedaald, is geen toeval.
Bij hun aandelenanalyse hechten de beheerders veel belang aan de vrije kasstromen van bedrijven, wat hen de voorbije jaren richting de ‘quality growth’-aandelen heeft gestuwd, zoals Alphabet en Nestlé.

Mede daardoor heeft het fonds sterke prestaties neergezet, waardoor het in zijn categorie van dynamische fondsen een van de referenties in de markt is geworden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud