De 3 favoriete fondsen van Peter Bossaer (ABN Amro PB)

©Studio Dann

Peter Bossaer is fondsenspecialist bij ABN AMRO Private Banking. Hij volgt de externe fondsen op die de bank gebruikt bij discretionair beheer. Daarnaast beheert hij onder meer het gemengde fonds Moorea Flexible Allocation Fund, dat belegt in flexibele gemengde fondsen van externe fondsenhuizen.

Aandelenfonds: BMO Responsible Global Equity Fund

Voor wereldwijd beleggen in duurzame aandelen is BMO Responsible Global Equity een van de fondsen met het langste trackrecord en het grootste investeringsteam van Europa. De beheerder past heel strenge criteria toe en mijdt bedrijven met een slechte staat van dienst voor mensenrechten en milieuvriendelijkheid of bedrijven met ontoelaatbare sociale praktijken.

De portefeuille focust op groeibedrijven van hoge kwaliteit en langetermijnthema’s die de macro-economische onzekerheden op korte termijn overstijgen. Dit fonds is bijzonder geschikt voor beleggers die een strenge selectie van duurzame bedrijven in portefeuille even belangrijk vinden als een aantrekkelijk financieel rendement.

Obligatiefonds: Candriam Sustainable Bond Global High Yield

Dit fonds investeert in wereldwijde hoogrentende bedrijfsobligaties. De emittenten worden grondig onderzocht. Er is een actieve spreiding tussen de euro- en de dollarmarkt, maar het wisselkoersrisico wordt volledig afgedekt. De beheerder hanteert een redelijk voorzichtige beleggingspolitiek. Hij mijdt investeringen in financiële instellingen, opkomende landen en bedrijven met de lagere rating CCC.

Met een duurzame, ‘best in class’-benadering kan Candriam zich onderscheiden in dit obligatiesegment. Na een duurzame screening van het investeringsuniversum blijven enkel de 70 procent beste bedrijven per sector over. Daarmee wordt een geconcentreerde portefeuille van 50 tot 100 uitgevers gebouwd.

Gemengd fonds: Ruffer Total Return International

Het belangrijkste doel van dit fonds is geen geld te verliezen over een periode van twaalf maanden. Hoewel de beheerders niet altijd slaagden in die nobele doelstelling legde het fonds toch een mooi parcours af sinds de opstart. In 2020 bijvoorbeeld kon het fonds het verlies beperken tijdens de coronacrash en steeg het rendement tot 12,5 procent aan het einde van het jaar.

Om dat kapitaalbehoud na te streven halen de beheerders van Ruffer elke markttiming uit de portefeuille. Het fonds wordt evenwichtig samengesteld uit veiligere investeringen en groeibeleggingen. In stresssituaties kan extra bescherming worden ingebouwd door bijvoorbeeld opties toe te voegen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud