De 3 favoriete fondsen van Wim Antoons (Portolani)

©rv

Wim Antoons is partner en head of portfolio desk bij Portolani, de Antwerpse adviseur voor vermogende families. Hij staat mee in voor de selectie van externe fondsen.

Aandelenfonds: Magallanes UCITS European Equity

De Spaanse beheerder Magallanes belegt in ondergewaardeerde Europese aandelen. Met een investering in dit fonds spelen beleggers in op een economisch herstel in Europa. Het fonds investeert in bedrijven die baat hebben bij de heropening van de economie na Covid-19. De grootste sectoren zijn materialen, industriële bedrijven, cyclische consumptiegoederen en energie.

Een bijkomende troef is de lage waardering van de geselecteerde aandelen. Een koers-winstverhouding van 10 of lager wordt gecombineerd met een winstgroei van de onderliggende bedrijven van meer dan 11 procent. Voorts investeert het fonds zowel in small- als in largecaps.

Obligatiefonds: PIMCO GIS Emerging Markets Bond Fund EH

PIMCO is een van de grootste obligatiebeheerders wereldwijd, wat het voordeel biedt gespecialiseerd te zijn in alle segmenten van de obligatiemarkt. Wie nog op een positief rendement in obligaties mikt, richt zijn blik het best op de groeilanden. In dit fonds, waarvan het wisselkoersrisico afgedekt is, is het gemiddelde rendement tot de eindvervaldag van de onderliggende obligaties 5,4 procent.

Het fonds belegt grotendeels in overheidsobligaties, maar kan opportunistisch investeren in andere obligaties of lokale munten. De kredietscore is gemiddeld BBB, wat duidt op een goed beheerst kredietrisico. Het fonds is wel volatieler dan de klassieke obligatiefondsen die in westers staatspapier beleggen, vooral door een hoger politiek en economisch risico.

Gemengd fonds: BL Global 50

Dit gemengd fonds wordt beheerd door Banque de Luxembourg Investments. Het fonds heeft een statische verdeling van 50 procent aandelen en 50 procent andere activa. In het aandelensegment speelt de beheerder in op Europese aandelen en wordt opportunistisch geïnvesteerd in groeilanden. Het fonds kent een hoger gewicht toe aan farmawaarden en consumptiegoederen. Voor de andere activa wordt gekozen voor Duits staatspapier, edele metalen en cash.

De goudpositie vormt een goede bescherming mocht de inflatie aantrekken. De beheerder heeft de flexibiliteit de aandelenposities in te dekken, wat in volatiele marktomstandigheden succesvol gebeurde. Dit fonds kan dienen als een stevige buffer voor een portefeuille die een belegger deels wenst te beschermen tegen te volatiele markten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud