De favoriete fondsen van Alexis Bienvenu (LFDE)

©EPA

Alexis Bienvenu is fondsbeheerder bij de Franse vermogensbeheerder La Financière de L’Echiquier. Hij staat in voor het beheer van multi-activafondsen die worden samengesteld met externe fondsen.

Aandelenfonds : Allianz China A-shares

Chinese aandelen die in Sjanghai en Shenzhen worden verhandeld - de zogenaamde A-aandelen - gaan een mooie toekomst tegemoet. De bedrijven genieten niet alleen van een sterke binnenlandse groei, de aandelen zullen ook geleidelijk in de grote wereldwijde beursindexen worden opgenomen. Daardoor zullen almaar meer buitenlandse beleggers ze ontdekken.

Allianz Global Investors heeft een ervaren team in Hongkong. Twee Chinezen staan in voor het beheer van het fonds, dat ook inzet op duurzaamheid. De lokale expertise is heel belangrijk. De beheerders focussen op de kwaliteit van de ondernemingen. Dat resulteert in een sterke risicocontrole, zeker in vergelijking met zijn referentie-index, de MSCI China A onshore.

Obligatiefonds: UBAM EM IG Corporate Bond

Vandaag bieden kredietwaardige bedrijfsobligaties geen aantrekkelijke rentevergoeding, behalve in opkomende landen. Maar in dat universum moet je streng selecteren omdat de ondernemingen soms gevestigd zijn in landen die niet erg stabiel zijn. Vandaar het belang van dit fonds. Het ervaren beheerteam bestaat uit een twaalftal professionele beleggers verspreid over Londen en Zürich. Ze zijn verbonden met de lokale teams van UBP in Azië.

De nadruk ligt op risicocontrole, verhandelbaarheid en diversificatie, en niet zozeer op rendement alleen. Het fonds hanteert een afdekking tegen de Amerikaanse dollar. Die kan wegen op het rendement, maar beleggers kunnen ook kiezen voor een fondsklasse die in Amerikaanse dollar is uitgedrukt.

Alternatief fonds: Varenne Global

Dit gediversifieerde internationale fonds streeft naar een absoluut rendement op lange termijn met een zeer origineel beleggingsproces. Het belegt niet alleen in aandelen, maar ook systematisch in opties. Het doel is de portefeuille gedeeltelijk te beschermen in geval van een grote crisis.

Een toegewijd team bestudeert de efficiëntste strategieën voor zowel aandelen als obligaties, in functie van een premiebedrag dat jaarlijks wordt toegekend. Het resultaat is een bijzonder aantrekkelijk risico-rendementsprofiel. De aandelenselectie is een andere bron van toegevoegde waarde. Het team vertrouwt niet op indexen of op onderzoek van sellside-analisten. Samengevat is het een zeer sterk actief beheerd fonds bedoeld voor beleggers met een evenwichtig risicoprofiel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud