De favoriete fondsen van Bart Van de Ven (Accuro)

©RV-DOC

Bart van de Ven selecteert bij Accuro Wealth Advisors de beleggingsfondsen. Als onafhankelijke beleggingsonderneming gaat Accuro op zoek naar fondsen die hun toegevoegde waarde al hebben bewezen.

Aandelenfonds

GuardCap | Global Equity

Dit fonds, beheerd door de Britse speler GuardCap Asset Management, investeert wereldwijd in kwaliteitsaandelen van duurzame groeiers. GuardCap heeft een stabiel beheerteam met de juiste mentaliteit, cultuur en omkadering. Het vierkoppige team, geleid door de ervaren rotten Michael Boyd en Giles Warren, heeft een uitgesproken lange-termijnoriëntatie.

©Mediafin

Bij de aandelenselectie richten de beheerders zich op groeithema’s zoals de digitalisering, het toenemende belang van de middenklasse in groeimarkten, de vergrijzing... Het fonds bestaat uit slechts 20 tot 25 aandelen die relatief lang in portefeuille blijven. De vijf grootste posities - Mastercard, Alphabet, Booking Holdings, UnitedHealth en EssilorLuxottica - vormen een derde van de portefeuille.

Obligatiefonds

Hermes | Global High Yield Credit

Hermes Global High Yield Credit investeert wereldwijd in bedrijfsobligaties met een hoog rendement. Het fonds heeft in vele opzichten een superieure aanpak tegenover andere hoogrentende obligatiefondsen. Het team, geleid door Fraser Lundie, bekommert zich niet enkel over de selectie van het juiste bedrijf, het hecht ook veel waarde aan de keuze van de juiste obligatie.

©Mediafin

De portefeuille is wereldwijd gespreid over Europa, de VS en de groeilanden en belegt in verschillende munten. De muntrisico’s zijn wel afgedekt. Het gemiddelde rendement van de portefeuille ligt rond 4 procent. Door de aanpak en de relatief beperkte activa onder beheer kan de fondsbeheerder flexibel inspelen op opportuniteiten, ook wanneer de markt door onzekerheid tijdelijk minder liquide is.

Gemengd fonds

BL | Global Flexible

BL Global Flexible houdt een gediversifieerde portefeuille aan van aandelen, obligaties, cash en goud. De weging in aandelen is typisch tussen 40 en 90 procent. Het fonds heeft een voorkeur voor aandelen van goede kwaliteit. De belangrijkste sectoren zijn consumentengoederen, gezondheidszorg, industrie en technologie. De obligaties zijn veelal staatsleningen uit de VS.

©Mediafin

De goudinvesteringen bestaan uit fysiek goud en aandelen van bedrijven die goudmijnen financieren. Die zogenaamde royaltybedrijven zijn veel stabieler dan klassieke goudmijnen. Het beheer van de portefeuille gebeurt sinds oprichting van het fonds in 2006 door Guy Wagner. Zijn stabiele beleggingsfilosofie en zijn down-to-earth benadering zijn voor Accuro belangrijke redenen om te investeren in dit fonds.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud