De favoriete fondsen van Guy Janssens (BNPP Fortis)

©Studio Dann

Guy Janssens is bij BNP Paribas Fortis Private Banking verantwoordelijk voor de duurzame beleggingen. Logisch dat zijn selectie uit duurzame fondsen bestaat.

Aandelenfonds: RobecoSAM Sustainable Healthy Living

Dit thematisch fonds belegt wereldwijd in aandelen van bedrijven actief in technologieën, producten of diensten op het vlak van voeding, gezondheid, lichaamsbeweging en welzijn. De kosten voor gezondheidszorg stegen de voorbije decennia razendsnel, vooral door de opkomst van tal van ziektes ontstaan door overgewicht en een zittende levensstijl. Door de recente pandemie stijgt het belang van een gezonde levensstijl en hygiëne.

De markt die kwalitatieve voeding koppelt aan lichaamsbeweging en het streven naar welzijn heeft zich sterk ontwikkeld en is goed voor meer dan 3.500 miljard dollar. In dat sterk groeiende domein belegt RobecoSAM Sustainable Healthy Living, rekening houdend met duurzaamheidscriteria.

©Mediafin


Obligatiefonds: Threadneedle European Social Bond Fund

Het fonds streeft ernaar zowel een financieel als een maatschappelijk rendement te behalen door te beleggen in bedrijfsobligaties met focus op een positieve impact voor individu of samenleving. Bij duurzaam beleggen, gebundeld onder de noemer milieu, maatschappij en goed bestuur (ESG), worden sociale kenmerken vaak over het hoofd gezien. De focus ligt te vaak op milieu en goed bestuur. Maar sociaalimpactbeleggen wint aan belang.

De coronapandemie heeft de samenleving op ongekende wijze ontwricht en het welzijn van de wereldbevolking beïnvloed. Dat zal landen, bedrijven en supranationale uitgevers van obligaties aanzetten nog meer sociale obligaties uit te geven om de gevolgen van het coronavirus voor de samenleving aan te pakken.

©Mediafin


Gemengd fonds: DWS Concept Kaldemorgen

Het Deutsche Concept Kaldemorgen is een flexibel gemengd fonds dat streeft naar een positief rendement met behoud van kapitaal. Het fonds belegt zeer flexibel in aandelen, obligaties, cash, valuta’s en goud, met een strikte risicocontrole. De portefeuille bestaat uit drie onderdelen: een kernonderdeel (staatsobligaties en cash) om het kapitaal te behouden, een deel dat stabiele inkomsten moet opleveren (dividendaandelen en bedrijfsobligaties) en een zeer dynamisch onderdeel om snel op de markten in te spelen.

Dat leidt tot een zeer gediversifieerde portefeuille van ongeveer honderd effecten. Het fonds wordt vanuit Frankfurt beheerd door Klaus Kaldemorgen, die het beleggingsconcept heeft gecreëerd. Een ervaren team staat hem bij.

©Mediafin


Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud