De favoriete fondsen van Steven De Punt (Fortuna Financial)

©rv

Steven De Punt is gedelegeerd bestuurder bij de Antwerpse vermogensbegeleider Fortuna Financial Group. Hij staat er mee in voor de selectie van externe fondsen.

Aandelenfonds: DPAM New Gems Sustainable

Van bij de start in 2014 spelen de beheerders overtuigend en met kennis in op nieuwe opportuniteiten. Hun keuzes worden gedreven door onderzoek naar ondernemingen die de toekomst vorm willen geven en verbeteren. De focus ligt op zeven thema’s: nanotechnologie, ecologie, welzijn, generatie Z, e-society, Industry 4.0 en beveiliging. De gamingsector is een concreet voorbeeld.

©Mediafin

Behalve de grote namen uit de technologiesector maken vooral de kleine out-of-the- boxondernemingen het verschil. Verder moet elke investering een ethische toets doorstaan. Een visie die we delen, want uit onderzoek blijkt dat een duurzaam karakter een hefboom onder het rendement zet.

Obligatiefonds: Flossbach von Storch Bond Opportunities

Door de lage rente, die waarschijnlijk nog lang laag blijft, vergen obligatiefondsen alertheid om rendement te kunnen halen. Daarom gaat de voorkeur naar fondsenhuizen die het aandurven af te wijken van de indexen en eigen overtuigingen volgen. Veelal vertaalt zich dat in het nemen van risico’s.

©Mediafin

Flossbach von Storch bewijst dat dat niet het geval hoeft te zijn. Het hanteert een mondiale focus en de gebruikelijke spreiding over bedrijfs- en overheidsobligaties, maar geeft ook minder bekende instrumenten zoals converteerbare obligaties en certificaten een plaats. Voorts durft Flossbach het aan papier met een langere looptijd op te nemen. Dat tekent voor een fors betere prestatie dan de indexen en vergelijkbare strategieën, zonder in te boeten op stabiliteit en degelijkheid.

Gemengd fonds: BL Global Flexible

De beheerder Guy Wagner, die al sinds 2006 aan het roer staat van dit fonds, bewijst dat een goede verdeling tussen aandelen en obligaties kan leiden tot stabiliteit en het benutten van opwaarts potentieel. Dat is maar weinig beheerders in dit segment gegeven. Aan de aandelenzijde kiest hij voor kwaliteit met een voorliefde voor defensieve consumptiegoederen, gezondheidszorg, technologie en goudbedrijven.

©Mediafin

Bij de obligaties zien we bijna 100 procent overheidsobligaties met een voorkeur voor Amerikaanse staatsleningen. Die verdeling verandert niet erg veel in de tijd. Klinkt saai? Wij noemen dit betrouwbaar en houden van continuïteit. In het turbulente 2020 blijkt het opnieuw de juiste cocktail te zijn met een positief rendement sinds het begin van het jaar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud