De vijf favoriete aandelen van Riet Vijgen

Riet Vijgen, Leo Stevens & Cie. ©Maxine Stevens

Riet Vijgen is portfoliomanager bij de Antwerpse vermogensbeheerder Leo Stevens & Cie. Ze tipt op ZimmerBiomet, Umicore, UnitedHealth, Facebook en een fintechfonds van Robeco.

ZimmerBiomet | Protheses

ZimmerBiomet  is de wereldwijde marktleider in de productie en verkoop van knie- en heupprothesen, een oligopolistische markt die met zo’n 2,5 procent per jaar groeit. Na de overname van Biomet door Zimmer in 2015 werden de vooropgestelde doelstellingen niet gehaald en verloor het marktaandeel. Maar de nieuwe CEO investeerde fors in de verkoopafdeling en de productiefaciliteiten, en gebruikte de vrije kasstromen om de schuldgraad te verminderen. Daardoor hernam de groei in de belangrijkste productcategorieën. We gaan uit van verdere verbetering in de resultaten en vinden ZBH niet overdreven duur.

Umicore | Metalen

Umicore zet stevig in op de vergroening van het wereldwijde wagenpark. Die strategie heeft de wind mee door almaar strengere uitstootnormen voor nieuwe wagens. Het bedrijf richt zich met zijn aanbod aan katalysatoren voor benzinewagens op het verminderen van de uitstoot van de verbrandingsmotor en met zijn kathodematerialen op het verbeteren van de prestaties van de elektromotor. Het kon de voorbije maanden uitpakken met strategische contracten voor het leveren van kathodematerialen aan LG Chem en Samsung SDI. We blijven aanzienlijke groeimogelijkheden zien op langere termijn.

UnitedHealth | Hospitalisatieverzekeringen

UnitedHealth (UNH) is de marktleider in de VS voor hospitalisatieverzekeringen en groeide uit tot een gediversifieerde dienstverlener in de zorgsector. Het legt zich toe op de aankoop van medicijnen, verkoopt analysesoftware voor zorgverleners en heeft zijn eigen ziekenhuisnetwerk. De kosten voor de gezondheidszorg in de VS nemen naar schatting toe met 5 à 6 procent per jaar, wat noopt tot meer kostenefficiënte maar kwalitatieve totaalzorg. UNH ambieert een groei van de winst per aandeel tussen 10 en 13 procent de komende jaren. Het is veruit de meest diverse speler en haalt de hoogste winstgevendheid in de sector.

Facebook | Technologie

De jongste kwartalen verrast Facebook  telkens met zijn resultaten. Terwijl het aantal gebruikers in de VS en Europa zijn maximum min of meer bereikt heeft, slaagt Facebook (inclusief WhatsApp en Instagram) er hoe langer hoe beter in zijn inkomsten per gebruiker te verhogen. De groei kalft dan wel beetje bij beetje af, hij blijft hoog met bijna 30 procent omzetgroei op jaarbasis. Onlangs gaf Facebook zijn vooruitzichten voor het komende boekjaar. Die waren beter dan algemeen verwacht. Op basis van die vooruitzichten is de waardering niet overdreven.

Robeco Global Fintech | Equities Fund

Onder invloed van maatschappelijke en regelgevende evoluties staat de financiële wereld voor grote uitdagingen, die vaak met technologische ontwikkelingen beantwoord kunnen worden. Het Robeco Global Fintech Equities fund selecteert top- down de belangrijkste groeitrends in het fintechsegment: kunstmatige intelligentie, big data, het vervangen van de kernsystemen van de traditionele spelers, de aanhoudende verschuiving naar elektronisch betalen, Azië als nieuwe fintechhart en cybersecurity. Met die trends kiest het dan bottom-up drie categorieën van bedrijven: winners, challengers en enablers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud