Tien beleggingsfondsen krijgen duurzaam label

Duurzame beleggingsproducten beleggen onder meer in groene energie. ©Hollandse Hoogte / Flip Franssen

Het onafhankelijke agentschap CLA heeft bijkomend aan tien beleggingsfondsen een duurzaamheidslabel toegekend. De teller van de beleggingsproducten met dat label staat daarmee op 412.

In november lanceerde de bankenfederatie Febelfin het Belgische duurzaamheidslabel ‘Towards Sustainability’. Het label wordt door het onafhankelijke agentschap CLA toegekend aan producten die daarvoor een aanvraag indienen. Het kan zowel om spaar- als om beleggingsproducten gaan. Elke drie maanden worden aanvragen behandeld en kunnen er dus duurzame producten bijkomen.

Bij de verwerking van de aanvragen tussen februari en mei werd aan tien nieuwe producten het label toegekend. Het gaat om fondsen van Allianz Global Investors, AXA Investment Managers, BMO Global Asset Management, BNP Paribas Asset Management, Econopolis, Nordea Investment Funds en Capricorn Partners.

190 miljard
Belegd vermogen
In de door CLA als duurzaam erkende financiële producten is in totaal ongeveer 190 miljard euro belegd.

Er zijn nu 412 producten met het label, waarvan het leeuwendeel beleggingsfondsen zijn. ‘De producten hebben een totaal belegd vermogen van ongeveer 190 miljard euro, waarvan zowat 50 miljard in handen is van Belgische beleggers’, zegt Tom Van den Berghe van CLA. Het agentschap heeft de voorbije maanden producten uit zijn lijst verwijderd die nog niet gelanceerd zijn. Dat verklaart waarom CLA begin maart nog melding maakte van 410 producten met label, slechts twee minder dan vandaag.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud