Vijf favoriete aandelen van Dirk Peeters

Kinepolis zal moeten leren leven met minder bezette zalen. Na de sterke koersdaling koopwaardig, vindt Dirk Peeters (Leleux AB). ©RV DOC

Dirk Peeters werkt als financieel analist bij Leleux AB.

Aedifica - Woonzorgvastgoed

Aedifica  heeft als credo: 'Het is eten of gegeten worden'. Daarmee is de groeistrategie in één zin samengevat, inclusief het geslaagde vrij dure bod op het Finse Hoivatilat. Als pure speler in zorgvastgoed en kinderdagverblijven, bevestigt Aedifica zijn status als groeibedrijf in een attractief segment, met huurrendementen die nog steeds interessant zijn. Bovendien heeft het bedrijf net geld bijgetankt via de private plaatsing van 206 miljoen euro nieuwe aandelen. De impact van de coronacrisis zou bovendien beperkt moeten blijven.

Kinepolis - Bioscopen

Kinepolis  werd mid-scheeps getroffen door de Covid19-crisis, zodat 2020 als een verloren jaar mag beschouwd worden. We sluiten evenmin uit dat een aantal concurrenten de boeken moeten neerleggen, wat op zichzelf niet negatief is voor Kinepolis. Vanaf 26 mei mogen de zalen in Zuid-Spanje openen (max. 1/3 van zaal) en op 1 juni mogen Nederlandse bioscopen terug beperkt open (max 30 bezoekers per zaal) en vanaf 1 juli terug volledig open (max 100 bezoekers per zaal). Het nieuwe normaal zal echter zijn dat zalen met een lagere bezettingsgraad moeten draaien. Bovendien is het wachten op de grote filmverdelers voor het aanbod van (uitgestelde) releases terug op gang wordt getrokken. Na de sterke koersdaling, vinden we Kinepolis koopwaardig.

LVMH - Luxe

LVMH is de wereldleider in luxe mode- en lederwaren, de leider in champagne en high-end sterke dranken en ook de leider in de selectieve distributie van parfums en cosmetica. LVMH plukt de vruchten van veel goede strategische beslissingen: polarisatie aan de high-end, merken, kopen in plaats van op te richten, gericht op innovatie, gecontroleerde digitale strategie, gecombineerd met rigoureuse financiële discipline. De kredietratings zijn sterk (A+ / A1) en de marges blijven nog steeds hoog.

Dirk Peeters. ©rv

Ubisoft - Videogames

De hoofdactiviteiten van Ubisoft  zijn geconcentreerd rond de productie, publicatie en distributie van videogames voor consoles, pc's, smartphones en tablets in zowel fysieke als digitale vorm. De portefeuille van games omvat o.a. Rainbow Six (R6) Siege, Space Junkies, The crew 2, Assassin's Creed Odyssey, Ghost record wildlands. De pandemie heeft een sterk impuls gegeven aan het “thuis-entertainment” en zou zich moeten vertalen in sterke groeicijfers van actieve unieke gebruikers. Na de sterke winstwaarschuwing van oktober 2019, zien we nu de eerste tekenen van herstel. 

Air Liquide - Gassen

Air Liquide  produceert en verkoopt wereldwijd industriële en medische gassen zoals vloeibare stikstof, argon, kooldioxide en zuurstof. Het bedrijf produceert ook las-, duik- en medisch-technisch materiaal. Air Liquide kan een indrukwekkend palmares voorleggen. In de voorbije 30 jaar groeide de omzet gemiddeld met 5,6 procent per jaar, de cash flow met 6,5 procent per jaar, de winst per aandeel met 6,7 procent per jaar en het dividend met 8,7 procent per jaar. Het aandeel behoort tot de categorie “Dividend Aristocrats” (het dividend werd in de voorbije 10 jaar minstens gehandhaafd).

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud