Vijf favoriete aandelen van Martine Hafkamp

Het datacenter van Equinix in Parijs. ©ZUMAPRESS.com

Martine Hafkamp is de oprichtster van Fintessa Vermogensbeheer. Ze speurt naar aandelen die als winnaar uit de coronacrisis kunnen komen.

Nvidia | Grafische chips

Als producent van randapparatuur (grafische kaarten, halfgeleiders) voor computergames, zelfrijdende auto’s, datacenters en de kunstmatige intelligentie zit Nvidia  overal waar je nu moet zitten tijdens deze razendsnelle digitale ontwikkelingen. De coronacrisis versnelt processen die al veel langer gaande zijn en zullen voortgaan. Nvidia is een belangrijke concurrent van Intel. Een duur aandeel, maar de prijs lijkt gezien de genoemde ontwikkelingen terecht. Een van de winnaars van de huidige crisis.

Prosus | Tech

Investeert onder meer in Tencent, een van de meest toonaangevende Chinese techbedrijven. Sterke speler in mobiel betalen, internet, dataverkeer en games. Zit net als Nvidia overal in waar je in moet zitten. Zal een hoofdrol blijven spelen in de voortgaande techoorlog tussen China en de VS, een speerpunt van het Chinese beleid. Prosus  heeft bovendien andere interessante investeringen in diverse landen met potentie waar momenteel geen prijskaartje aan hangt. Mede om die reden een aandeel met veel potentie.

Equinix | Datacenters

’s Werelds sterkste speler in niet-publieke datacenters verschaft bedrijven connectiviteit, snelheid en veiligheid die publieke cloudaanbieders (Amazon, Microsoft...) niet bieden. Equinix  zit op plaatsen waar het internet het snelst is, op centrale knooppunten. In Nederland bijvoorbeeld in Amsterdam. Equinix zit vaak dicht bij effectenbeurzen of universiteiten, waar de behoefte aan snel internet groot is. Het explosief stijgende internetverkeer vraagt om de opslagcapaciteit die Equinix biedt. Een winnaar in deze crisis.

Martine Hafkamp. ©Hermien Lam

 

Microsoft | Software

Was wereldwijd al een gigant als aanbieder van zijn computersoftware Windows. Maar vooral de stap naar de cloud, onder leiding van CEO Satya Nadella, heeft Microsoft  weer aan de top gebracht. De behoefte aan cloudcapaciteit in een snel digitaliserende wereld maakt van Microsoft een topaandeel. Veel bedrijven moeten de stap naar de cloud nog zetten. De recente ontwikkelingen in onder meer thuiswerken hebben Microsoft een extra boost gegeven door bijvoorbeeld het werken met Microsoft Teams.

Kimberly-Clark | Hygiëne

We sluiten af met Kimberly-Clark  vanwege het defensieve karakter en het feit dat het zijn status van dividendaristocraat weer alle eer aandoet. Een aristocraat ben je in de VS als je 25 jaar op rij het dividend opkrikt. Met name de divisie Consumer Tissue profiteert van het wereldwijde hamsteren van vooral toiletpapier. Maar daarnaast en ook meer in het algemeen blijft er door de corona pandemie veel vraag naar tissues en hygiënisch papier op intensievezorgafdelingen en in ziekenhuizen in het algemeen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud