Vijf favoriete aandelen van Pieter Tolk

Een weersatelliet wordt gemonteerd bij OHB in Bremen. ©Bloomberg

Pieter Tolk is gedelegeerd bestuurder van Selectum Vermogensbeheer, een Antwerpse vennootschap voor vermogensbeheer.

Do & Co | Catering 

Dit Oostenrijks bedrijf  is actief in het topsegment van de cateringmarkt. Het verzorgt de catering op internationale evenementen, zoals de F1- autoraces. Ook Belgische voetbal- supporters kunnen zich binnenkort overtuigen van de kwaliteit van hun product op het EURO 2020 kampioenschap. De belangrijkste en sterk groeiende activiteit is echter de catering voor de lounges en de first en businessclass van enkele gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen. Die kijken steeds meer naar catering om zich te differentiëren, wat perfect in de kaart speelt van Do & Co.

EL.En | Lasertechnologie

Deze Italiaanse laserspecialist realiseert het merendeel van de omzet en de winst met medische lasersystemen voor esthetische behandelingen (haar- en tattooverwijdering), gynaecologie, chirurgie en fysiotherapie. Hij beschikt over meerdere beloftevolle nieuwe producten voor het verstrakken van de huid en voor acnébehandelingen. Daarnaast produceert El.En industriële lasersnijmachines voor de automobiel- en machinebouwindustrie alsook lasermarkeringssystemen. De industriële divisie is volledig gescheiden van de medische en wordt mogelijk afgesplitst.

Hella | Toeleverancier auto-industrie

Het Duitse familiebedrijf Hella  ontwikkelt en produceert verlichting, elektronische componenten en systemen voor de auto-industrie. Het profiteert van de steeds verdere penetratie van LED-technologie en het stijgende belang van innovatieve verlichting. Hella heeft bovendien een sterke positie in zowat alle nieuwe autotechnologieën, van LiDAR voor geavanceerde rijassistentie- systemen tot elektronica voor energiemanagement van elektrische wagens. Zijn technologische expertise maakt van het bedrijf een onmisbare partner in de ontwikkeling van de auto’s van morgen.

Kerry Group | Voedingstechnologie

Als een van de prominentste Ierse bedrijven is Kerry Group wereld- leider in voedingsingrediënten, geur- en smaakstoffen. Het levert aan de voedsel- en drankenindustrie, alsook aan de farmaceutische industrie. Het beschikt over belangrijke technologie voor de ontwikkeling van gezondere voeding, bijvoorbeeld door vermindering van suiker en zout.  Daarom zijn vele multinationals klant en kan het aantrekkelijke marges en een continue groei realiseren. Dat alles maakte van Kerry een ideale langetermijnparticipatie van het nieuwe Quality First Fund van Selectum.

OHB | Ruimtevaart

OHB  is een Duitse ruimtevaartonderneming. In België is OHB eigenaar van Antwerp Space. Het produceert onder meer de Galileo-navigatie- satellieten. Daarmee profiteert het van belangrijke door ESA (European Space Agency) gefinancierde projecten met een stabiele inkomstenstroom. Onlangs hebben de ESA-lidstaten het budget voor de komende vijf jaar significant verhoogd. Voorts heeft het VK beslist ook na de brexit lid te blijven van de ESA en een grote bijdrage te leveren aan het budget. In een markt met maar weinig participanten levert dat veel opportuniteiten op.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud