Vijf favoriete aandelen van Rob Siegersma

De hoofdzetel van ASML in Veldhoven.

Rob Siegersma is fondsbeheerder bij de Antwerpse vermogensbeheerder Merit Capital. Hij tipt onder meer op ASML en Euronext.

ASML | Chipproductiemachines

De fotolithografische systemen van ASML  zijn onmisbaar voor de productie van chips.  ASML is marktleider en met extreemultravioletsystemen (EUV) zelfs monopolist. Alle grote producenten zoals Intel, Samsung en TSMC zijn klant. De vraag naar steeds krachtiger chips stijgt door trends als 5G, internet of things en cloudcomputing. ASML verwacht dat in 2025 75 procent van de systemen werkt met EUV. Onderhoud en service aan de machines leveren consistente en stijgende inkomsten op. ASML realiseert marges van 46 procent en heeft een verhoging van het dividend en een aandeleninkoopprogramma van 6 miljard euro voor 2020-2022 aangekondigd.

Euronext | Beursuitbater

Meer dan 1.200 bedrijven hebben een notering op de beurzen van België, Nederland, Frankrijk, Portugal, Ierland, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk. Euronext heeft daarmee een marktaandeel van 69 procent van de cashhandel in Europese aandelen. Euronext is de wereldmarktleider in de listing van obligaties en beleggingsfondsen. Marktdata en indices staan in voor een groeiende stroom van recurrente inkomsten.  Steeds meer klanten gaan opteren voor het nieuwe tradingplatform Optiq, dat een hogere snelheid combineert met uitstekende stabiliteit. De overname van Oslo Bors in juli 2019 zal de komende jaren ook bijdragen aan de groei.

Rob Siegersma.

Orsted | Offshore windparken

Het Deense Orsted  is de grootste uitbater van offshore windmolenparken ter wereld. Het VK, Duitsland, Frankrijk, Denemarken en Nederland plannen een sterke uitbreiding van de capaciteit. Orsted verwacht in 2022 de capaciteit in Europa te verhogen van 5,6 naar 9,5 gigawatt.  Via overnames in 2018 en het winnen van contracten aan de Amerikaanse Oostkust zal Orsted de capaciteit daar vertienvoudigen in de komende tien jaar. Ook in Taiwan, Japan, Zuid-Korea heeft Orsted de eerste projecten opgestart en ligt een sterke groei in het vooruitzicht. Fondsen en trackers die inspelen op klimaatverandering en energietransitie komen snel bij Orsted uit.

Adobe Systems | Publicatiesoftware

Adobe Systems  is de marktleider in software voor het ontwerpen en publiceren van content geschikt voor print, web, mobiel en andere platformen. Acrobat, Photoshop en Illustrator worden wereldwijd door professionals gebruikt voor digitale marketing en media. Door succesvolle crossselling neemt 90 procent van de klanten drie of meer producten af. Onlangs heeft Adobe klanten als Facebook, Walmart, en Verizon gewonnen. De grote kracht van Adobe is de stijging van terugkerende inkomsten. Ook voor 2020 en 2021 wordt een stijging van 20 procent verwacht. Dat zal toelaten in deze periode voor 5 miljard dollar aandelen in te kopen.

Globant | Digitale dienstverlening

Het op Wall Street genoteerde Globant  is een van de weinige bedrijven die alleen focussen op het leveren van oplossingen in een wereld die snel digitaliseert. Globants expertise op het vlak van big data, cloud, artificiële intelligentie, sociale media, gaming en internet of things stelt zijn klanten in staat competitief te blijven in de digitale revolutie. Dat heeft in de jongste vijf jaar tot een omzetgroei van 27 procent per jaar geleid. De markt voor digitale dienstverlening groeit de komende jaren naar verwachting 20 procent per jaar. Globant concentreert zich op de 50 grootste klanten zoals Walt Disney, Google, Walmart, American Express en Coca Cola. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud