Vijf favoriete aandelen van Rob Siegersma

Basketballegende Michael Jordan is aandeelhouder en adviseur van Draftkings, een aandelentip van Rob Siegersma. ©PHOTOPQR/L'ALSACE/MAXPPP

De fondsbeheerder van Merit Capital zet onder meer in op online gokken en Russische e-commerce.

Rob Siegersma is fondsbeheerder bij de Antwerpse vermogensbeheerder Merit Capital. 'We hebben voor aandelen gekozen die volgens ons de komende jaren een sterke groei van de winst per aandeel kunnen realiseren.'

Nvidia | Chips

De graphic processing units van Nvidia zijn enorm geliefd bij gamers, ontginners van cryptomunten en beheerders van datacenters vanwege de superieure rekenkracht. De nieuwe Ampere-architectuur is liefst 20 keer krachtiger dan de vorige. Met een marktaandeel van 77 procent in de markt voor grafische processoren zal Nvidia de komende jaren sterk blijven groeien door de ontwikkelingen in gaming, e-sport en het ontginnen van cryptomunten (48% van de omzet). De grootste opportuniteit ligt echter in de markt voor datacenters en artificiële intelligentie (40% van de omzet). Ook het tekort aan computerchips in de automobielindustrie (5% van de omzet) zal bijdragen aan betere resultaten.

DraftKings | Online gokken

DraftKings is actief in de snelgroeiende sector van online gokken en sportweddenschappen. Sinds 2018 is gokken op sportwedstrijden in
21 Amerikaanse staten toegestaan. DraftKings is nu actief in tien staten die 20 procent van de bevolking van de VS vertegenwoordigen. Online gokken heeft in de VS nog maar een marktaandeel van 3 procent. DraftKings doet ook aan Daily Fantasy Sports. In acht landen en 15 sporten kunnen spelers zelf een team samenstellen en daarop inzetten. De merknaam, het platform en de technologie zullen bijdragen tot een vervijfvoudiging van de omzet in de komende vijf jaar. De basketballegende Michael Jordan is aandeelhouder en speciaal adviseur van de raad van bestuur.

Rob Siegersma, Merit Capital. ©rv

Ozon | E-commerce

De Russische e-commercemarkt zal volgens de verwachting jaarlijks met 25 procent groeien in de volgende vijf jaar. Rusland heeft met 113 miljoen het grootste aantal internetgebruikers in Europa. Het relatief lage marktaandeel (6%) van online aankopen kan verdubbelen of zelfs verviervoudigen naar het niveau van de VS of China. In de nog gefragmenteerde markt zien we grote kansen voor Ozon, het bekendste online bestelplatform in Rusland. Derde partijen die via het platform hun producten verhandelen worden almaar belangrijker in het businessmodel. Dat aandeel steeg van 4 procent in 2019 naar 24 procent in 2020. Het productaanbod en de klantenbasis worden zo verder vergroot zonder grote investeringen.

GDS | Cloud

De cloud zit niet in de wolken. De sterke trend om steeds meer activiteiten onder te brengen in de cloud vergt grote investeringen. GDS ontwikkelt de datacenters die daarvoor noodzakelijk zijn in de grootste Chinese steden. Zijn klanten zijn aanbieders van clouddiensten, internetbedrijven, financiële instellingen en telecomaanbieders. Alibaba, Tencent en Baidu zijn de belangrijkste klanten van het eerste uur. De jongste jaren zijn hier Azure, JD.com, Huawei, AWS, Oppo en ByteDance bijgekomen. De digitale transformatie van grote Chinese bedrijven is een garantie voor een sterke groei de komende jaren. Langlopende contracten leveren voorspelbare kasstromen op.

HDFC | Financiële diensten

De Indiase overheid trekt omgerekend 480 miljard dollar uit in de periode april 2021-maart 2022. Dat is 14 procent meer dan verwacht en betekent een stimulans voor de economische groei. De Indiase financiële sector biedt nog potentieel. HDFC kan daar met zijn netwerk van 5.400 kantoren in 2.800 steden sterk van profiteren. Het platform dat HDFC Bank samen met Google ontwikkeld heeft, stelt de financiële dienstverlener in staat marktaandeel te winnen. Als marktleider in kredietkaarten verwacht HDFC het aantal kaarten in de komende drie jaar te verdubbelen. Wij verwachten dat HDFC de komende jaren sterk blijft groeien en daarbij gezonde marges kan realiseren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud