Advertentie

Vijf favoriete aandelen van Rudy De Groodt

Ook na de pandemie blijft Prosus - met notering in Amsterdam - een structurele groeier, zegt Rudy De Groodt. ©REUTERS

Rudy De Groodt is senior aandelenexpert bij BNP Paribas Fortis.

Tubize - monoholding

Tubize is een familiaal gecontroleerde monoholding die 35 procent van UCB bezit. Dankzij positief pijplijnnieuws (psoriasis) en een aantal overnames om het patentverval op te vangen, speelde dochter UCB dit jaar de pannen van het beursdak. Toch kunt u via Tubize nog steeds UCB aan de helft van de prijs kopen. Een torenhoge holdingkorting die we zien afnemen dankzij het verminderd risicoprofiel bij UCB en een schuldenvrij Tubize in 2021. Dit laatste biedt kansen om zelf gebradeerde eigen aandelen in te kopen en het lage dividend gevoelig te verhogen. Bij een mogelijke overname van UCB is Tubize een verdubbelaar.

Corbion - voedingsingrediënten

Het Nederlandse Corbion is een innovatieve producent van natuurlijke voedingsingrediënten, biopolymeren en bioplastics (PLA). Deze producten zijn overwegend gebaseerd op melkzuur waarin het bedrijf wereldmarktleider is, aangevuld met een plukje algentechnologie. Onder de nieuwe CEO bouwt de groep verder op haar sterktes. Dit met verhoogde groeidoelstellingen en winstmarges, extra investeringen in groeidomeinen (natuurlijke voedselconservering, bioplastics, etc.) en een nog grotere focus op duurzame oplossingen. Kortom, een ideale bio-play met bovendien een sterke balans en overnametintje.

Recticel - schuimrubber

Schuimrubberproducent Recticel rondde recent met succes de verkoop van zowel de resterende automotive tak als het 50%-belang in Eurofoam af. Hierdoor werd het bedrijf in een klap schuldenvrij. Nog belangrijker is de verdere transformatie richting isolatie, het kroonjuweel binnen de groep (groeimotor met hogere marges plus duurzaamheidsaspect). Als meer gefocuste isolatiespeler in combinatie met een som der delen waardering die nog steeds flink boven de huidige beurskoers ligt, wordt Recticel daarom alsmaar interessanter als overnamekandidaat. Ondertussen betaalt u weinig wachtgeld.

Prosus - internetinvesteerder

Prosus groepeert de internationale internetbelangen van mediagigant Naspers. Veruit het belangrijkste actief is een 31%-belang in de snelgroeiende Chinese internetreus Tencent. Alleen deze participatie is al meer waard dan de totale beurskapitalisatie van Prosus. De resterende internetparticipaties (in o.a. online platforms, online maaltijdbezorging en digitale betalingsdiensten) krijgt u er dus gratis bij. Al deze segmenten van de digitale economie profiteerden sterk van corona. Maar ook na de pandemie blijft Prosus een structurele groeier met momenteel een veel te hoge holdingkorting (>30%).

X-Fab - chips

X-Fab , zusterbedrijf van Melexis, produceert gespecialiseerde chips met een sterke focus op automotive, industriële en medische toepassingen. De hoge blootstelling aan de autosector is momenteel een pijnpunt maar hierin komt stilaan verandering. Ondanks de KT-onzekerheid zien we een aantal troeven en is het LT-potentieel aanzienlijk. Zo is X-Fab sterk achtergebleven binnen de semisector. Naast de sterke balans, noteert het aandeel fors onder boekwaarde. Tenslotte is er de ideale positionering binnen de digitaliseringstrend met chips voor o.a. EV, IoT & robotica, gepersonaliseerde diagnostica en 5G.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud