Vijf favoriete aandelen van Stefaan Casteleyn

Een pizzarestaurant in het Britse Southend-on-Sea maakt gebruik van de Just Eat-leveringsdiensten. ©Bloomberg

Stefaan Casteleyn is partner bij 1Vermogensbeheer. Hij tipt onder meer op GBL. 'Een ideaal aandeel om de crisis uit te zitten.'

GBL | Holding

De holding van wijlen Albert Frère, GBL , heeft de financiële kracht om in crisistijden te kunnen doen wat holdings op lange termijn de grootste return oplevert: tegen de trend in investeren. GBL noteert al decennia met een gemiddelde discount op de intrinsieke waarde van 25 procent. Die korting is nu gestegen tot 30 procent. De belangrijkste participaties zijn Adidas, Pernod Ricard, SGS en Umicore. GBL heeft een lange traditie om zelfs in tijden van crisis minstens een gelijk dividend uit te betalen. Er mag van uitgegaan worden dat het dividend van 3,15 euro verder uitbetaald wordt. Een ideaal aandeel om de crisis uit te zitten.

Just Eat Takeaway | Online eetplatform

Het online platform van Just Eat Take Away  verwerkt orders voor restaurants en verzorgt in sommige gevallen ook de bezorging via Scoober. Na de recente fusie van Takeaway.com met Just Eat beschikt de onderneming over een leidende positie in onder andere het Verenigd Koninkrijk, Nederland, België, Duitsland en Canada. Het thuisbezorgen van maaltijden is een groeisector. De coronacrisis ondersteunt de vraag zodat het bedrijf de crisis goed lijkt door te komen. In de mature markten lopen de marges op tot 50 procent. Dit groeibedrijf noteert tegen een aantrekkelijke instapkoers voor beleggers met een langetermijnvisie.

CFE | Bouw en bagger

Het valt aan te nemen dat de volgende jaren de investeringen in hernieuwbare energie voortgezet worden. Windmolenparken op zee zijn daarvan een belangrijk onderdeel. CFE  is via zijn dochter DEME, die da arin marktleider is, perfect geplaatst om in te spelen op die trend. De koers van CFE is recentelijk fors teruggevallen, zodat er een mooie instapgelegenheid is. Het is nooit uitgesloten dat hoofdaandeelhouder Ackermans & van Haaren van de lage koers gebruikt maakt om zijn positie te verhogen of om DEME apart op de beurs te noteren, waardoor de waarde van het bedrijf beter naar boven zal komen.

Stefaan Casteleyn, partner bij 1Vermogensbeheer. ©1Vermogensbeheer

Tubize | Farma

Tubize  is een holding met slechts één actief: 68.076.981 aandelen UCB. Aan de huidige koers van het farmabedrijf UCB is de intrinsieke waarde van Tubize 119 euro per aandeel. Tubize noteert dus met een korting van liefst 47 procent. Dat is ruim 10 procent hoger dan het langetermijngemiddelde. Een reden voor die enorme korting is dat Tubize de dividenden die het ontvangt van UCB niet volledig doorstort, maar gebruikt om de (nog kleine) schuld af te betalen. Over twee jaar kan Tubize de dividenden volledig doorbetalen, waardoor het dividendrendement fors zal stijgen en de discount onder het langetermijngemiddelde kan dalen.

Flow Traders | Liquiditeitsverschaffer

Flow Traders  profiteert van de extreem hoge volatiliteit op de beurs. Hoge volumes in combinaties met brede spreads bieden het ideale klimaat voor de Amsterdamse marktmaker. Wij verwachten dat Flow Traders over het eerste kwartaal een recordwinst boekt. Het aandeel Flow Traders gebruiken wij in portefeuilles als een vorm van afdekking omdat het goed presteert in moeilijke markten. Wellicht geen aandeel voor de komende twaalf maanden, maar voor de korte termijn een uitstekende diversificatie. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud