Vijf favoriete aandelen van Tom Simonts

De Basic Fit-vestiging in Nijmegen. ©Hollandse Hoogte / Bert Beelen

Tom Simonts is sinds 2017 senior financial economist bij KBC Group. Hij tipt onder meer op ASMI en Ageas.

Alfen | Energietransitie

De Nederlandse producent van energieopslagsystemen, transformatorstations en elektrische laadpalen Alfen  speelt in op de energietransitie naar duurzame energie. De groep biedt totaaloplossingen en focust op software voor gedifferentieerde oplossingen voor een digitaal, gedecentraliseerd en groener ecosysteem voor elektriciteit. De groep groeit als kool, want tussen 2019 en 2022 kan de omzet verdubbelen en de ebitda verdriedubbelen, dankzij fors stijgende marges (13%). Het rendement op eigen vermogen bedraagt meer dan 40 procent. Een zuiver groeiverhaal, dus, met een langere adem dan marathonloper Eliud Kipchoge.

Basic-Fit | Fitness

De coronapandemie eist een zware tol van de fitnessgroep Basic-Fit , omdat de aangroei van zowel nieuwe clubs als leden stokt. Dat is lastig voor een bedrijf dat gewaardeerd werd als een groeiverhaal met een hoge schuldgraad (4,8x nettoschuld/ebitda voor 2020). De groep bekijkt een accordeonfaciliteit van 150 miljoen euro, stelde de investeringen uit en verlaagde waar mogelijk de goeddeels variabele kosten. Zodra het normale fitness leven weer hervat, wordt het groeitempo opgevoerd en komen de operationele kasstromen weer op gang. Het aandeel noteert tegen 6,3x EV/ebitda en 2x boekwaarde voor 2021, met structurele ebitdamarges van meer dan 25 procent.

ASM International | Technologie

Ook deze structurele groeier ASMI  ontsnapte niet aan Covid-19. Na een beresterk vierde kwartaal blijft het niettemin ideaal gepositioneerd om verder marktaandeel te winnen in 2020. De balans is buitenaards robuust en kan dankzij meer dan 500 miljoen euro cash (negatieve schuldgraad: -1,5x) elke liquiditeitscrisis bezweren. De uitgaven voor logica/gieterij zullen robuust blijven en de geheugenmarkt moet herstellen in 2020 en 2021. Dat effent het pad naar een zeer gezond winst niveau op de middellange termijn (>25% ebitda marges) en herhaal delijke uitkeringen voor de aandeelhouders (via dividenden en inkoopprogramma).

Ageas | Verzekeraar

Ageas  is een rots in de coronabranding. De verzekeraar kijkt met vertrouwen naar 2020, dankzij zijn riante kaspositie, die het niet kon aanwenden om het Spaanse Caser over te nemen. Ook in Portugal en Indonesië ving de Belgische verzekeraar bot. Maar de Aziatische activiteiten doen het goed en zijn bijna net zo groot als de Belgische poot. De koninklijk hoge berg overtollige cash zal worden gebruikt voor het inkopen van eigen aandelen en het uitkeren van een pak dividenden, als het coronastof gaat liggen. De terugval van het aandeel biedt erg mooie langetermijnkansen.

Argenx | Biotechnologie

2020 levert voor Argenx  heel wat datapunten op, wat het een interessant jaar voor beleggers maakt. Ondanks dat Covid-19 stokken in de wielen van de testprogramma’s steekt, moet de pijplijn voor 2020 en 2021 de biotechgroep doen vervellen tot een commerciële organisatie. De focus is haarscherp, zodat het hoopvol wachten is op de studiegegevens van de fase 3- proef met efgartigimod in MG. Het vervroegd behalen van de fase 2- d oelstelling voor de huidziekte PV was een opsteker tijdens het wachten op de vijfde indicatie voor efgartigimod. Maar met een kaspositie van dik 1,5 miljard dollar is het wachten in stijl.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud