Vijf favoriete aandelen van Werner Wuyts

Electriciteitspalen van National Grid in het VK. ©EPA

Werner Wuyts is verantwoordelijke studie & analyse bij de Antwerpse privaatbank Dierickx Leys. Hij tipt onder meer op Cofinimmo en National Grid.

Werner Wuyts: 'Met de uitbraak van een virus dat zowat de hele wereld in zijn greep heeft zijn er veel dingen fundamenteel veranderd. De huidige situatie heeft veel weg van een oorlogseconomie, met verstoringen van zowel vraag als aanbod van producten en diensten. De hele situatie lijkt nog het meest op die van de olieschok in de jaren ‘70. Die werd gevolgd door een sinds de Tweede Wereldoorlog ongeziene terugval van de economie met faillissementen en een stijgende werkloosheid voor gevolg. Ook uit deze situatie zal de markt met een hogere werkloosheid uitkomen. Daarom focussen we op bedrijven die ofwel:

  • Zonder veel kleerscheuren door deze crisis spartelen en er potentieel zelfs bij winnen wanneer onze gewoontes wijzigen. In de eerste plaats denken we aan technologiebedrijven die bezig zijn met datanetwerken, beveiliging en gaming die liefst op een abonnementsbasis werken.
  • Bedrijven waarvan de kasstromen nauwelijks hinder ondervinden van de gewijzigde omgeving: bijvoorbeeld hoogspanningsnetwerkbeheerders.
  • Bedrijven die net zeer zwaar getroffen zijn in koers, maar waar de markt ons inziens overdrijft. Hiertoe behoren een aantal spelers in de luxesector waarvan de erosie van de toekomstige winsten waarschijnlijk lager uitvalt dan de koersval die ze ondervonden.
  • Aandelen van bedrijven die in de goede tijden cash opzij zetten en nu de gelegenheid krijgen om goedkoop te investeren. In de uitverkoop van de afgelopen weken gingen ook die aandelen onderuit terwijl de cash in principe evenveel waard bleef.
  • Vastgoedaandelen die nu met een overdreven korting tegenover de intrinsieke waarde noteren.

Deze bedrijven moeten we stuk voor stuk fileren. Als het aandeel de kwaliteitstoets doorstaat en het koerspotentieel volgens ons groter is dan de markt nu inschaalt, komen deze aandelen voor aankoop in aanmerking.'

Check Point Software | Software

Check Point Software Technologies is een hard- en softwarebedrijf gespecialiseerd in de beveiliging van IT-infrastructuur. Dat impliceert netwerkbeveiliging, databeveiliging, mobiele beveiliging en aanverwante diensten. De groep meldde onlangs een drastische stijging van het aantal coronagerelateerde cyberaanvallen over de afgelopen weken. Het bedrijf telt drie divisies. Software updates, Maintenance & Services is goed voor 44  procent van de omzet. Subscriptions vertegenwoordigt 28 procent van de omzet. Products & Licenses ten slotte staat in voor 27  procent van de omzet. Ongeveer de helft van de omzet wordt in Noord-Amerika gerealiseerd.

National Grid | Netbeheer

National Grid is de eigenaar en beheerder van het transmissienet voor elektriciteit en aardgas in het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast beheert het ook het distributienetwerk voor aardgas in het VK en heeft het aan de oostkust van de Verenigde Staten activiteiten in transmissie, distributie, productie en levering van elektriciteit. National Grid heeft een monopolie in Engeland en Wales, maar de activiteiten zijn sterk gereguleerd en de overheid bepaalt welk rendement het bedrijf op zijn investeringen mag halen. De VS vertegenwoordigen de helft (49,7%) van de operationele winst, gevolgd door de transmissie van elektriciteit in VK (27,1%), de transmissie van gas in VK (9,3%) en overige activiteiten (13,9%).

Werner Wuyts. ©Frank Toussaint

Aena | Luchthavenbeheer

Aena is een overheidsbedrijf belast met het beheer, de ontwikkeling en de uitbating van luchthavens. De Spaanse staat heeft een belang van 51 procent. Het is wereldwijd de grootste publiek genoteerde luchthavenbeheerder in passagiersaantallen. De onderneming beheert 46 Spaanse en 16 buitenlandse luchthavens en ontvangt jaarlijks 331 miljoen passagiers. Sinds de beursgang begin 2015 heeft het aandeel een zeer sterke groei gekend. Aena is zeer zwaar afgestraft als gevolg van de lockdown in Spanje. Het monopolie blijft echter overeind. Wanneer de toestand normaliseert, komen de passagiers terug, al zal het nog jaren vergen alvorens het precrisisniveau is bereikt.

Exor | Holding

Exor is de holding van de Italiaanse familie Agnelli. De Fiat-groep lag aan de basis van de holding, maar door de jaren heen zijn de activiteiten gediversifieerd. Vandaag zijn de vier grote participaties FiatChrysler Automobiles, Ferrari, CNH Industrial en de herverzekeraar PartnerRe. Voor die laatste tekende Exor een verkoopovereenkomst met het Franse Covea. Exor ontvangt 9,5 miljard dollar in cash voor Partner Re, waarna de groep op een berg cash zit van zo’n 10 miljard euro. Tegen de huidige koersen is Exor 11,5 miljard euro waard. We ramen de korting op de intrinsieke waarde op 40 procent, wat gezien de cashpositie en het trackrecord te veel is.

Cofinimmo | Vastgoed

Cofinimmo is een gereglementeerde vastgoedvennootschap (gvv) die investeert in kantoren, voornamelijk in het Brusselse, verzekeringskantoren, zorgvastgoed (rusthuizen, ziekenhuizen, wellness), en cafés. Eind 2018 had Cofinimmo een portefeuille van 3,7 miljard euro, verspreid over België (66%), Frankrijk (14%), Duitsland (10,7%) en Nederland (9,5%). Na de verkoop van het AXA-gebouw in Watermaal-Bosvoorde maakt het gedeelte zorgvastgoed, dat zeer stabiele inkomsten genereert, ruim de helft van de portefeuille uit. Zodra het percentage zorgvastgoed meer dan 60  procent van het totaal uitmaakt, geniet de gvv een verlaagde roerende voorheffing van 15 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud