Vijf favoriete aandelen van Willem Burgers

Sif is een van de grootste fabrikanten van stalen buizen voor offshore windparken.

Willem Burgers is comanager van het Add Value Fund, dat zich toelegt op Nederlandse small- en midcaps. De genoemde aandelen zitten in het fonds.

Besi | Chipsector

BE Semiconductor Industries (Besi)  is een toonaangevende leverancier van machines voor de halfgeleiderindustrie. Net als andere spelers in het semiconductor segment lijkt Besi goed gepositioneerd voor de komende opgaande fase in de investeringscyclus van afnemers als Apple, Micron en Samsung. Besi werkt traditioneel met een schuldenvrije balans. Dat betekent dat bij een snel stijgende winst, zoals voor 2020 en 2021 verwacht wordt, de dividenduitkering gelijke tred houdt. Beleggers betalen naar schatting 20 keer de verwachte winst voor 2021 voor de aandelen Besi. Het bruto dividendrendement bedraagt 5 procent.

Hunter Douglas | Raambekleding

De absolute wereldmarktleider in raambekleding Hunter Douglas kan bogen op een fraai trackrecord. De vooruitzichten op winstgroei in 2020 zijn goed. De onderneming breidt uit in het snelgroeiende onlinesegment en heeft in december vorig jaar twee middelgrote overnames in de VS gedaan die dit jaar aan de nettowinst bijdragen. Het aandeel Hunter Douglas wordt niet gevolgd door analisten. De free float, het vrij verhandelbare aantal aandelen, is laag omdat de oprichtersfamilie Sonnenberg 81 procent van het kapitaal bezit. Dat maakt Hunter Douglas niet minder aantrekkelijk: beleggers betalen 8,3 keer de geprojecteerde winst voor 2020 en het dividendrendement bedraagt 3,7 procent.

Flow Traders |  Trackers

De Europese marktleider in liquiditeitsverschaffing in trackers Flow Traders  is een echt fintechbedrijf. Het investeert significante bedragen in state-of-the-art-IT-systemen. Het verdienmodel gedijt in een omgeving van forse koersvolatiliteit, omdat dan geprofiteerd wordt van ruimere marges per transactie in combinatie met hogere handelsvolumes. Van die omgeving was geen sprake in 2019, waardoor de winst terugviel. Ik kwalificeer Flow Traders als de ideale ‘turn around’-kandidaat voor 2020. Net als Besi is Flow Traders schuldenvrij. Flow Traders noteert tegen 13 keer de verwachte winst en tegen een brutodividendrendement van 6,2 procent.

Willem Burgers is specialist in kleine Nederlandse aandelen.

TKH |  Group Technologie

De Twentsche Kabel Holding  is een prominente aanbieder van technologisch hoogstaande oplossingen. Bandenbouwtechnologie en machine vision (bewaking van industriële processen) zijn wellicht de twee meest spraakmakende terreinen waarin TKH excelleert. Door voortdurend te innoveren wordt het marktaandeel ieder jaar groter. Sinds vorig jaar ligt de focus op zeven product-marktcombinaties en werd de overige omzet grotendeels afgebouwd. Die beslissing vergroot op termijn de aantrekkelijkheid van het aandeel. Beleggers betalen 15 keer de verwachte winst van 2020 en het dividendrendement ligt op 3,2 procent.

Sif Group  |  Constructie windmolens

Sif  is een prominente aanbieder van monopiles: stalen draagconstructies voor windmolens. Met een nagelnieuwe productielocatie op de Maasvlakte 2 nabij Rotterdam is Sif perfect gepositioneerd om te profiteren van de komende hoogconjunctuur in de offshorewindindustrie. De afgelopen jaren stonden omzet en winst gevendheid onder druk door fluctuaties in het orderboekje en door uitstel van het eerste offshorewindcontract in de VS. CEO Fred van Beers mikt vanaf 2021 op recordresultaten. We zitten onder de introductieprijs van 14 euro van mei 2016, maar Sif lijkt rijp voor een ‘re-rating’ als het vanaf volgend jaar eindelijk voldoende rugwind krijgt.  

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud