Vijf favoriete aandelen van Yves Vaneerdewegh

Fietsen van Accell. Een aanrader van Yves Vaneerdewegh. ©Anne Vandenbulcke

De beheerder van Quest for Growth en Quest Cleantech Fund tipt op de fietsen van Accell en de onlinefotoboeken van CEWE.

Yves Vaneerdewegh is directielid van Capricorn, de beheersvennootschap van de privak Quest for Growth, en manager van de fondsen Quest+ en Quest Cleantech Fund.

CEWE | Fotoboeken

De grootste Europese producent van online fotoboeken is sinds 2017 een participatie van Quest for Growth. Het was de tweede grootste positie aan het einde van 2020. De impact van corona op de omzet in de voorbije kerstperiode, die voor CEWE cruciaal is, is nog onzeker. Daardoor daalde het aandeel met 10 procent in 2020. Het groeiverhaal op lange termijn is intact, wat het management onderstreepte door voor de elfde keer op rij het dividend te verhogen. We denken dat het bedrijf kan profiteren van de trend naar meer online en digitalisering. Met een sterke balans en cashflows kan CEWE ook bijkomende groei realiseren via overnames.

Mayr-Melnhof | Kartonproducent

Mayr-Melnhof is de enige uit de vijfkoppige selectie van vorig jaar die niet getroffen werd door de coronacrisis. Het bedrijf heeft als klanten immers hoofdzakelijk producenten van consumentengoederen. De stabiele groei van deze producent van karton op basis van gerecycleerd papier wordt ondersteund door de trend naar duurzame verpakkingen en alternatieven voor plastic. Karton profiteert ook van de boomende e-commerce. Een recente overname in Finland zal helpen om de winstgroei in 2021 op peil te houden. Mayr-Melnhof is een toppositie in Quest Cleantech Fund en Quest+ en werd in 2020 ook opgenomen in Quest for Growth.

Yves Vaneerdewegh. ©Tim Dirven

Kerry | Voedingsingrediënten

Ook aanwezig in deze drie fondsen is Kerry , een Ierse specialist in voedingsingrediënten. Kerry is uitermate goed gepositioneerd om te profiteren van de versnellende vraag van consumenten naar duurzame, natuurlijke en gezonde voeding. De winst per aandeel groeide sinds de beursgang in 1986 met gemiddeld 13 procent per jaar. Dat sterke resultaat werd behaald dankzij een combinatie van organische groei, overnames die waarde creëren en stijgende marges. De waardering van deze defensieve groeier is hoger dan zijn historisch gemiddelde, maar duidelijk lager dan die van vergelijkbare bedrijven zoals Givaudan of Symrise.

Roche | Farma

Naast UCB-aandeelhouder Tubize voegden we in 2020 ook de Zwitserse  farma- en biotechreus Roche toe aan de portefeuilles van Quest for Growth en Quest+. Een weinig volatiel aandeel als Roche zou een bij uitstek goede keuze kunnen zijn als het sentiment op de aandelenmarkten in een minder positieve fase belandt. Het bedrijf kent uitdagingen, zoals het aflopen van patenten op belangrijke medicijnen. Maar Roche heeft een van de best gevulde pijplijnen van nieuwe producten in de sector. Opvallend is de aantrekkelijke waardering aan 15 keer de verwachte winst.

Accell |Fietsen

De Nederlandse fietsenfabrikant Accell , met merken als Sparta en Batavus, was een pionier in elektrische fietsen. De afgelopen jaren pakte het bedrijf enkele fundamentele interne problemen, zoals de hoge schuldenlast en de verlieslatende Amerikaanse activiteiten, aan. Nu kan Accell hopelijk opnieuw voluit profiteren van de onverminderde groei van de markt van elektrische fietsen. In de meeste Europese landen moet de e-bike nog doorbreken bij het grote publiek. De eerder lage waardering van ongeveer 14 keer de verwachte winst van dit jaar was een extra element om het aandeel eind vorig jaar in de portefeuilles op te nemen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud